Eten en drinken omdat het mag en plezierig is klaar te maken

Na de serieuze kerstboodschap gistermorgen ditmaal een culinaire blog. Het was mijn gelegenheid om voor de Eerste Kerstdag ons gezin te tracteren op wat lekkers uit eigten keuken. Alle recepten ditmaal uit de Lidl Feestelijk genieten gids. De ingrediënten komen van diverse winkels. En dus eenmalig – geheel tegen mijn gewoonte in – food pics.

Voorgerecht: courgettesoep met kaascroutons

Courgettesoep met kaascroutons
Televisiekok Ramon Beuk bedacht dit. Alleen de croutons met kaas in blokjesvorm houden / krijgen bleek lastiger dan in het recept en meegeleverde foto’s staat aangegeven.

Voorgerecht: zalm in gebakken broodkruim met salade

Zalm in geakken broodkruim met salade
Ramon Beuk bedacht ook dit recept. De dochters willen dit wel vaker hebben. Ik hoef er niet tot Eerste Kerstdag 2016 mee te wachten, aldus de dames.

Hoofdgerecht: gebakken eendenborst met gestoofde rode kool en kruidenpuree

Gebakken eendenborst met gestoofde rode kool en puree

Nagerecht: gebakken peren met chocoladesaus

Gebakken peren met chocoladesaus
En weer een Ramon Beuk recept. De Roquefort is op dringend verzoek van de rest van het gezin buiten gehouden.

Het 2e dessert, een tulbandcake met ijs en macarons bewaren we voor morgen. Dan op verzoek van de kinderen gourmetten 😉

Muzikale begeleiding

De verschillende EP’s van How To Throw a Christmas Party en als foute afsluiter Mary’s Boychild van Boney M. in de 2005 remix zorgden voor de muzikale omlijsting.