Color Theory – Adjustments Pt. 3

adjustments3De drieluik Adjustments is met Pt.3 eindelijk af. Brian Hazard alias Color Theory was vooraf heel wat optimistischer over de opleverdata (in de loop van 2012) dan het geduld dat zijn fans uiteindelijk moesten opbrengen voor de release van Pt.1 (juni 2012), Pt.2 (juni 2014) en nu 13 november 2015 Pt.3 die ooit als bundeltje EP’s vooruitbesteld kon worden. Het concept bleef gelijk: 5 nieuwe tracks en 5 mixes van deze liedjes. Opener Playing Favorites, een afwisseling van mid-tempo pianospel, synths en geluidseffecten die over de beide geluidskanalen heen en weer zwerven over onze voorkeuren en het mensen zo in hokjes plaatsen, “I’m more than a set of likes”. De Noor Lyder Janøy die al eerder liedjes van Color Theory onder handen nam, maakt er zijn bewerking EDM van met een hoofdrol voor de piano. Lyders eigen stem wordt vervormd als bridge ingezet. Niet te wild of te exotisch.

OBE (Out-of-Body Experience) is herkenbaar Color Theory met wat stijlwisselingen rond EDM en progressive, snelle arpeggio’s op piano in een battle met wat ruwe synths, om vervolgens weer even achter de vleugel vandaan te komen. De Memoryy mix laten Brian’s tenor nog meer spreken. Speelse synths en percussie larderen de alternatieve versie. A Work in Progress is fladderende piano en vocalen overgaand in een een onderkoelde dance beat. Prima basis om er nog wat stevigers van te kloppen. De Duitse producer en componist Rafael Dyll die onder meer soundtracks voor Playstation 3, Vita, PC, iOS, Android, and Sega Dreamcast, naast ‘echte’ EDM, house, trance nummers in elkaar sleutelt, doet precies dat. Gelaagde synthesizers en drumcomputers overladen met samples met een vleugje dubstep. Wel een lekkere mix om in de auto of op de koptelefoon eens lekker voluit aan te zetten.

De synthpop in Half ligt qua tempo iets lager. Niet elke geluidslaag pakt in dit arrangement goed uit, maar in het geheel valt het minder op. De Odd Year remix haalt juist de vette beat eruit en sluit dichter aan bij de analog synth geluidbeleving van de 80’s. Als concept geslaagd. Sprankelend pianospel dan weer in The Light Inside. Prima materiaal voor film of tv. Lyder Janøy verbouwde dit een ambient track met de pulserende beat op zacht. Adjustments Pt.3 biedt je 2 kanten van elk 5 nummers, afwisseling gegarandeerd. Leuk album geworden!

[bandcamp width=600 height=472 album=1308467603 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]