Offline navigeren met Google Maps

Twee jaar na mijn test van een aantal navigatie applicaties op Android, komt Google Maps met offline gebruik. In deze standaard op een Android smartphone toestel meegeleverde toepassing is namelijk sinds kort offline navigatie mogelijk. Door thuis of in elk geval op een moment dat je internet verbinding met voldoende bandbreedte hebt, het kaartmateriaal voor een gebied naar keuze te downloaden, kun je het offline gebruiken om te navigeren en dichtbij gelegen voorzieningen als een restaurant of bushalte te vinden.

Hoe werkt het downloaden?
  1. Open Google Maps en zoom in op het gebied dat je wilt bewaren voor offline gebruik.
  2. Tik op het zoekvenster bovenin.
  3. Blader helemaal naar beneden op het scherm met zoekresultaten en klik op ‘Save for offline use’
  4. Download

Het kaartmateriaal blijft 30 dagen op je mobiel staan. Je kunt maximaal 6 offline gebieden tegelijk opslaan. Let op: je hebt beperkte navigatiemogelijkheden zonder dataverbinding. Zo kun je niet een afgelegde weg terug laten volgen (om je auto, camper of tent terug te vinden).