Building 429 – Unashamed

      No Comments on Building 429 – Unashamed

Building429UnashamedDe Amerikaanse band Building 429 is terug met het studioalbum Unashamed, dat 25 september via Essential Records werd uitgebracht. Voor de productie van de energieke piano rock en power ballads om hun aanbidding voor God vorm te geven werd een reeks aan producers ingeschakeld. Seth Mosley, Casey Brown, Chuck Butler, Rob Hawkins, Jason Ingram en Paul Mabury. Hoewel bandleden Roy, Michael Anderson, Jesse Garcia en Aaron Branch zeggen zelf ook wel hun onzekerheden te hebben, straalt het denken in mogelijkheden (Impossible), vrijmoedigheid (Unashamed, Go) en kracht (Stronger, Earth Shaker) van de plaat.

Van de vlotte opener Eyes Up en het al even vol met kreetjes en goedgemutst zijn in Impossible (niets is onmogelijk), zou je de indruk overhouden dat het leven als christen één groot feest is. Maar als er genade nodig is (Ocean Deep), dan zijn er ook fouten, nietwaar? De samenzang in Go is krachtig, zal ook live aanstekelijk werken.

Hold Them Close is zo’n feel good inhaker, Be With Us Now (Emmanuel) kan in de adventstijd mooi gespeeld worden. Gelukkig heeft het niets van mierzoete kerstliedjes. Na nog een rock ballad Hearts Collide is het al genoemde Stronger de afsluitende piano ballad. Met 15 jaar ervaring als band had ik zelf wel meer muzikale doorgroei verwacht. Het blijft ook op Unashamed veilige pop rock in subgenres die hier in Europa toch echt passé zijn.