Armin van Buuren – Embrace

      No Comments on Armin van Buuren – Embrace

arminvanbuurenembraceDe afgelopen 2 jaar DJ Armin van Buuren musici en liedjesschrijvers uit heel andere genres om zijn vocal trance / electronic dance music hittrein na de stations 76 (2003), Shivers (2005), Imagine (2008) Mirage (2010) en Intense (2013, met de smash hit This Is What It Feels Like) verder te laten rijden. Het resultaat is Embrace, dat 29 oktober uitkwam. De legendarische fotograaf / filmregisseur Anton Corbijn nam de hoesfoto voor zijn rekening.

De single Another You met Mr. Probz zal je deze zomer niet zijn ontgaan. In de maand voor de album release kwamen vervolgens Off The Hook (met DJ Hardwell), met met Benno de Goeij (hij was als producer ook betrokken bij onder meer de hits In And Out Of Love en Broken Tonight), de Zweedse zanger/producer/componist Sebastian Thott en de eveneens Zweedse singer / songwriter Andreas Moe (bekend van onder meer Fade Into Darkness met Avicii) geschreven Strong Ones (met zanger Cimo Fränkel) en Embargo (met Cosmic Gate) uit. Het trompetspel in het titelnummer is van jazztrompettist Eric Vloeimans, een bijzondere mix van trance, zwoele blaaspartijen en dromerige soundscapes.

In Make It Right de eerste vocaliste, namelijk Angel Taylor. Spaans gitaarwerk om de sfeer te zetten in Face of Summer, waarop Sarah Decourcy zingt in het verder pulserende dansnummer en wat mij betreft kandidaat volgende single. Het is een bonte mix van samenwerkingen om Embrace. Kensington is te gast in Heading Up High met lekker schurende stembanden, de Amerikaanse singer/songwriter en producer Lyrica Anderson zingt Gotta Be Love, een opzwepend trancenummer.

Het Amerikaanse trio producers Rock Mafia hielp in Hands to Heaven, lekkere vocal trance met op- en afbouw. De Britse producer BullySongs werkte aan het als ballad beginnende Caught in the Slipstream, maar na een minuut op een bedje van beats en bleeps verdergaande trancenummer en het radiovriendelijke Freefall vol herkenbare Van Buuren arpeggio’s. Het Britse DBX doet het mid-tempo en eveneens hitgevoelige Indestructible (eendracht geeft kracht), terwijl de retro-house in Old Skool (“Can you feel it?”) juist op eigen kracht in elkaar gezet. Wel heel wat anders dan de rest van het album. De relaxte afsluiter Looking for Your Name brengt Gavin DeGraw aan de microfoon en piano. (“I was looking for your name tonight”) Top geproduceerd, prima materiaal om weer enkele jaren vooruit te kunnen op festivals en concerten. En al die medewerkende artiesten kunnen op hun sites mooi verwijzen naar Embrace als wapenfeit.