Verspreid ideeën voor een betere wereld, integreer werk en leven

redtedxdotWil je de wereld ook maar een klein beetje beter maken, dan kun jij zelf het verschil maken. Stuit je (on)bedoeld op ideeën die – indachtig TED conferenties – ‘worth spreading’ zijn, zoek dan een uitlaatklep, vrijwilligerswerk, een publiek en media om je geloof uit te dragen. Verbind hoofd en hart, zet woorden om in daden. Laat je niet kooien door de gevestigde orde, de heersende cultuur of de vele ongeschreven regels.

Auteurs en sprekers rond dit thema benadrukken het belang van kleine stappen, het op kleine schaal experimenteren, het zoeken bijvoorbeeld een vriendengroep, thuisfrontcommissie, pledgers die jou in staat stellen jouw ‘experiment op petrischaal’ te vergroten tot een opmerkelijke verandering.

Het is tof om te zien en horen als collega’s of vrienden naast hun werk zich inzetten voor de omgeving. Je hobby kan immers ook maar zo je (nieuwe) werk worden. Of dat nu een lokale kerk of stichting Opkikker, de organisatie van de Alpe d’Huzes of het schrijven van een boek is, maakt niet uit. Ideeën die het waard zijn te verspreiden, verdienen meer dan een rode stip op een podium. Laat bloed maar kruipen waar het (officieel) niet gaan kan.

Inspirerende video’s rond integratie van werk en ‘leven’.

Om deze werkweek af te sluiten een handvol inspirerende sprekers over de integratie van werk en hobby, werk en ‘leven’, van je passie je werk maken, in plaats van krampachtig te zoeken naar een alleen in theorie bestaande balans tussen beide.
O, en nog een prikkelende om je gedachten te scherpen: Why TED Talks don’t change people’s behaviors door Tom Asacker.