The Innocence Mission – Hello I Feel The Same

timifeelsameMinco Eggersman t(w)ipte me 13 september, dat het 10e¬†Innocence Mission¬†studioalbum Hello I Feel The Same eraan kwam. Naar Bandcamp en het digitale album besteld, een maand later gevolgd door de release van een elftal nieuwe liedjes en menig luisterbeurt. Nog altijd herkenbare instrumentatie, luisterliedjes op gitaarbasis. Don Peris speelt gitaar en drums en zingt de 2e stem. Zijn vrouw, Karen, speelt gitaar, piano, orgel, harmonica en tamboerein en zingt het leeuwendeel. Mike Bitts bespeelt de contrabas. Op afsluiter The Color Green spelen Don & Karen’s kinderen Anna en Drew viool.

De opvolger van My Room in the Trees (2010) heeft even op zich laten wachten, maar verdient andermaal aandacht. Toegegeven, de folk songs intrigeren of irriteren je vanwege de ogenschijnlijke saaiheid. Kleuren tekenen het album naast groen, Spring is Written on Your Door, Blue & Yellow en When the One Flowered Suitcase. Verder de ommetjes Tom on the Boulevard, Washington Field Trip, Barcelona en State Park.

Slechts 33 minuten speelduur en misschien daarom alleen al kandidaat voor de repeat-knop.

[bandcamp width=600 height=472 album=2628681322 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]