Stryper – Fallen

      No Comments on Stryper – Fallen

stryperfallenStryper is met het 9e studioalbum Fallen gedoken in wereld van Lucifer die als engel bij God woonde, voor hij in opstand kwam en uit de hemel werd verbannen naar de aarde en de duivel of satan werd. Het titelnummer was sinds augustus op Youtube te beluisteren. De band, alweer een tijd terug in de originele bezetting met Michael Sweet (zang, gitaar) Oz Fox (gitaar), Tim Gaines (bas) en natuurlijk Robert Sweet (drums) openen in harmony Yahweh, dat zich daarna uitrolt als een vette metal song met gitaarsolo’s, tempowisselingen en Michael Sweet die Jezus’ gang voor ons naar het kruis om de straf voor de zonde te dragen. Terug naar de lijftekst Jesaja 53 vers 5. Echt een signature song, dat met Sevendust’s Clint Lowery werd gecomponeerd. Het door Michael Sweet geproduceerde Fallen werd al aangekondigd als het zwaarste Stryper album, en dat is een plezierige verrassing voor fans wereldwijd.

Het titelnummer beschrijft de aanbiddingsengel en diens muzikale talenten, maar….“The end is calling”. Trots en hoogmoed vallen, het thema ook in het mid-tempo Pride. Heaven is als gekozen bestemming en nee, Love You Like I Do is geen knipoog naar Ellie Goulding‘s bij Fifty Shades of Grey horende hitsong. Alleen God houdt grenzeloos veel van ons. Big Screen Lies beklaagt zich over het belachelijk maken van gelovigen. “You’ve got to love how they portray Christianity. Just a freak another fool for the world to see. Twisting and distorting all, making money too. Mocking every thing that’s said, they don’t have a clue – no!” All Over Again is een mid-tempo semi-akoestische rockballad a la Jon Bon Jovi. De mannen zijn weer in close harmony achter de microfoon gedoken.

Zeker verrassend is de verstevigde cover van After Forever van Black Sabbath. Het lied werd in 1971 door de uitgesproken rooms-katholieke bassist Geezer Butler geschreven. Voor degenen die de Britse metal band mentaal nog steeds koppelen aan satanisme is de overduidelijke christelijke inslag van After Forever wellicht een eye-opener.

En hop, het tempo gaat nog verder omhoog in Till I Get What I Need. Het leven sinds 1963 😉 Slepend, maar met messcherpe gitaren is Let There Be Light, dat de scheppingsdagen bezingt. “Let There Be Light – Day and a Night
Stars shining bright – Let There Be Light!” Voor The Calling gaat het gaspedaal weer omlaag. Zoek het licht, dat is je roeping. En nog een laatste oproep om Jezus Christus serieus te nemen in King of KingsFallen is stevig, uitgesproken, muzikaal piekfijn in orde.