Porter Robinson – Worlds Remixed

worldremixedEen jaar geleden zette Breanne Düren me op het spoor van de Amerikaanse producer, mixer en DJ Porter Robinson, Zijn debuutalbum Worlds was toen net uit. Nu is er een Worlds Remixed album uitgebracht met van elk liedje van Worlds één remix. Het dozijn liedjes zet muzikale maatjes als het productieduo Odesza, Slumberjack en Chrome Sparks (Jeremy Malvin) in het zonnetje. De uitvoeringen blijven soms verrassend dicht bij het origineel, zoals in de eerste tracks Divinity (met zangeres Amy Millan) en Sad Machine (een beschaafde aanvulling met percussie en samples). De al genoemde Breanne Düren is Years of War een tandje sneller gezet. Piano is toegevoegd om het wat speelser te maken, na een minuut ontstaat zelfs een 90’s party stamper.

Mat Zo‘s remix of Flicker is netjes, maar niet spannend. Daar is de funk verdwenen en duikt nu op in Fresh Static Show, weer zonder de de vette synth baslijnen. Het blijft goed behapbaar, van Hear the Bells en Lionhearted met Urban Cone tot Sea of Voices en Fellow Feeling. Ambient, mellow en pop wisselen elkaar af. Het door Chrome Sparks verbouwde slotnummer Goodbye To A World klokt als enige 6 minuten, de rest is opvallend korter. Had best als meteen als Worlds disc 2 meegeleverd mogen worden.