New Order – Music Complete

      1 Comment on New Order – Music Complete

newordercompleteNew Order is zeker niet de enige jaren ’80 band die anno 2015 nog steeds van zich laat horen. Music Complete is een pretentieuze titel, is dit dan het magnum opus? Opener Restless en Singularity zijn op new wave gebaseerd, nog wel vlakjes. Textueel geen heel spitsvondige uitingen. Dan moddervette synth pop in Plastic. Laag voor laag arpeggio’s en een drijvende beat, zoals je die bij nog eerder bij Donna Summer dan de Pet Shop Boys aantreft. Italo disco in Trutti Frutti, La Roux is te gast achter de microfoon.

En wat een lekker gitaarlijntje bij de intro van het funky People On The High Line. De ploppende bas van Tom Chapman doet Peter Hook vergeten.

Iggy Pop mag spraakzang verzorgen op Stray Dog, dat een heel andere klankkleur heeft. Terug naar de 80’s pop rock in Academic. Rechttoe-rechtaan, wel in de oude New Order setting. Wat duisterder klinkt de mid-tempo rock in Nothing but a Fool en ditto synth pop in het gedateerd klinkende Unlearn this Hatred. Tempowisselingen kenmerken de electropop in The Game, waarna Superheated vlot van achter de toetsenborden het einde inluidt. Een wat aparte mix van oud en nieuw, té cheesy en tijdloos, niet indrukwekkend.