Concertverslag Call It Off en Destine in poppodium Hedon Zwolle

Concert Destine in Hedon Zwolle 6Vrijdagavond stonden op het Zwolse poppodium Hedon Bløf in de grote zaal en Call It Off en Destine in de uitverkochte kleine zaal. Opletten dus welke ingang je nam. Voor de kleine zaal deelde de organisatie polsbandjes uit aan 18+’ers uit om alcohol te mogen kopen. Helder dus wat je als doorsnee leeftijd van de bezoekers mocht verwachten. En dat terwijl de muziek van de support act, Call It Off, toch echt uit de 70’s en 80’s stamt.

Concert Call It Off in Hedon Zwolle 2Punk door vier gasten die het publiek niet lauw hield, maar in beweging kreeg. Zeker, de pakkende melodielijnen en grollen grappen tussendoor hielpen. Toch heb ik de afgelopen bezochte concerten her en der zelden zo’n enthousiasmerend voorprogramma beleefd. Anesthesia, de nieuwe single, Do It All Again van hun eerste EP uit 2013, en verder veel materiaal van Lovers & Liars.

Destine is na de release van hun 3e studioalbum in mei bezig met een afscheidstournee. Gezamenlijk besloot het vijftal dat het na 9 jaar intensief optrekken mooi geweest was.

Na Zwolle en Dordrecht dit weekend volgt het laatste concert op 6 november in 013 in hun thuisbasis Tilburg. De heren gaven zich helemaal bij het optreden. In hoog tempo kwamen de voor veel bezoekers bekende track voorbij zetten. Zelf zag ik de band eerder op het Bevrijdingsfestival 2011, verderop in Zwolle in het Park de Wezenlanden.

Minder geslaagd was het roepen en schreeuwen, terwijl zanger/gitarist Robin van Loenen of toetsenist Laurens Troost kort terugblikte op het bestaan van de band. Of men nu voor het eerst of al de twintigste keer bij een Destine concert was, moest de muziek maar voor zichzelf spreken. Down and Out, Hazel Ocean, Thousand Miles, Stay of Jeroen alleen akoestisch.

De band was verrast over de positieve respons op het gaan stoppen en de piek in de verkoop van merchandise. Ook vrijdagavond was het dringen rond de verkooptafel, waar CD’s en t-shirts voor weinig gretig aftrek vonden. Zonder drie nummers als toegift mocht de band niet richting bier, meet & greet.