Capital Kings – II

      No Comments on Capital Kings – II

CapitalKingsIIVan het Amerikaanse duo Jon White (zanger, producer) en Cole Walow (rap, producer), samen Capital Kings, kwam onlangs de opvolger van het titelloze debuutalbum (2013). De weinig creatieve albumtitel II is de vlag voor 15 tracks die in het EDM / electropop / dubstep hoekje thuishoren. Ik zag op Wikipedia zelfs een lemma over CEDM – Christian Electronic Dance Music. Dat blijft natuurlijk nog steeds zo’n onzinnige titel als de christelijke bakker of brandweerman. De mannen mixen veel voor collega’s als TobyMac, Group 1 Crew, Mandisa en Britt Nicole. Van TobyMac’s laatste album This Is Not a Test vind je de remix ook op II.

Hoewel dubstep (groeiperiode in Europa van 2005-2010) en de invloeden van de Amerikaanse Skrillex (brak in 2011 door) op allerhande artiesten toch echt over hun hoogtepunt heen zijn, tref je in Afterlight, Live for the Drop, Upgraded en In The Wild nog veel dubstep aan. Voor de rest de floor fillers met een sound die op het christelijke erf ook bij Reyer, TobyMac, Andy Hunter, Royal Tailor en Hillsong Young and Free aantreft. Voor het met Ben Thompson, David Garcia & TobyMac geschreven dampende Fireblazin is Chris Tomlin gevraagd te zingen. Met de Capital Kings sound er bovenop, is dit lekker spul voor springende tieners op een EO Jongerendag. De bijbehorende EP met 4 versies en het oppervlakkig klinkende Ooh Aah  van GRITS met John Reuben werd in 2014 al uitgebracht.

Van tijd tot tijd dus ook moddervette worship meer in een Newsboys settings als in Forever, Into Your Arms, Satellites en Believer. Te gast in Northern Sky is rapper KB. Het titelnummer is zowel als Intro en Interlude opgenomen. Als toegiften is de Eli Ramzy remix van Into Your Arms en het origineel van Fireblazin opgenomen. Hoewel II natuurlijk niet voor 2e kans of recycling staat, mis ik wel een eigen, onderscheidend geluid.