Breanne Düren – Gem (EP)

      No Comments on Breanne Düren – Gem (EP)

breannedurengemBreanne Düren (1987) roerde zich de laatste tijd vooral hit covers zingend achter piano. Deze Youtube cover songs waren één van de te bestellen producten (in dit geval $300) om bij te dragen aan de via Indiegogo crowd funding campagne te financieren 2e EP. Bij toeval zag ik 15 september een Instagram foto van de singer/songwriter voorbij komen, waarin de release vrijdag 18 september van de 6 song EP Gem aangekondigd werd. Als producer werd veteraan Mark Heimermann (in het verleden verzorgde hij Jesus Freak en Between You and Me van DC Talk) in de arm genomen om vorm te geven aan de 6 nieuwe liedjes. Gelaagde electronica die het vooral op de koptelefoon goed doet in opener Dizzy. Full band gevoel is er bij het swingende Dear Adelaide. 80’s strings uit het toetsenbord, funky gitaarwerk en lekker los klinkend drumspel. R&B als basis in Starstruck Fiction, ja dit is muzikale groei sinds het al aardige Sparks (2011). “We don’t need the starstruck fiction, baby.” Laat die bas maar rollen!

Where We Are heeft lekkere gitaar licks en laid back ritme. Liefdevol en vrij in te vullen voor/door elke partner: “I’m gonna love you wherever you are.” Mid-tempo blijft het in Sign of Life dat textueel ‘verticaal’ gericht is: “I need someone to rescue me. Can I get back to the start….You are the only hope in my eyes.” En dan toch nog een ‘echte’ piano ballad, If You Ever Fail. Andermaal vol liefde. Zeskantig juweel. Hopelijk hoeven we geen 4 jaar te wachten op #3.