The City Harmonic – We Are

      No Comments on The City Harmonic – We Are

the-city-harmonic-we-areDe Canadese pop rock band The City Harmonic bestaat sinds 2007 uit Elias Dummer (zang, piano), Eric Fusilier (bas), Josh Vanderlaan (drums) en Aaron Powell (gitaar). De mannen hadden ervaring als aanbiddingsleider in hun eigen gemeente en vonden een klik in Jeremia 29:7 “zoek de vrede van de stad”. In 2013 speelde de band op de EO Jongerendag. Begin september 2015 werd derde album We Are uitgebracht. In combinatie met een stedentour wordt de albumtitel en bedoeling van de band gekoppeld in bijvoorbeeld We Are Jackon (MS) of We Are Las Vegas.

 

Elf zelfgeschreven nieuwe aanbiddingsnummers die God danken voor zijn Koninkrijk (We Are One, Maranatha), de zekerheid bezingen van bescherming (Into Your Arms). Jonny Macintosh produceerde het geheel. De melodielijnen zijn pakkend, de teksten snel op te pikken. Minder voor de hand liggende frasen dan in Into Your Arms en Solid Rock vind je in de afsluiter, die in plaats van te hameren op Jezus God als drie-eenheid centraal stelt. Tussendoor echter nog veel liedteksten waarop best wat af te dingen is. Shout, Oh What Love, Still and Small en Confession (Agnus Dei) bieden de Coldplay pianorock die in de seculiere muziek al lang over z’n hoogtepunt is, en teksten die je op willekeurige andere worship albums ook aantreft.

De stadsgerichte aanpak van de band is prijzenswaardig. Met de gemeenschapszin rond de in 2012 voor kanker behandelde bassist Eric Fusilier weten ze hoe geloof in praktijk gebracht wordt. Ik zou dan meer persoonlijk getinte teksten waarderen.