Nichole Nordeman – The Unmaking

      No Comments on Nichole Nordeman – The Unmaking

theunmakingHet is alweer een decennium geleden, dat Brave bij Sparrow Records uitkwam. Meervoudig Dove award winnares, singer / songwriter Nichole Nordeman heeft 28 augustus voor mij onverwacht een nieuwe 6-song EP The Unmaking uitgebracht via Capitol CMG. Direct vanaf de start van het titelnummer trof me de gelijkenis met Plumb. Krachtige pop songs, solide worship songs zonder 25 herhalingen of een Hillsong rock outfit. Voor The Unmaking werd onlangs een acoustic video opgenomen. In Not To Us zingt Nordeman – niet toevallig – samen met Tiffany Arbuckle Lee.

Gebrokenheid, geconfronteerd worden met jezelf en uitvogelen wie God is. Daarvoor staan de liedjes op het album.

Verrijzen uit de as, zoals in Name, dat 11 september als single wordt uitgebracht. Gevoelig achter de piano verwoordend hoe degenen die genezen, bevrijd, geroepen en aangeraakt zijn door Jezus Christus naar Hem kijken. Puntiger R&B in Something Out of Me en op akoestisch gitaar in Slow Down. Voor de productie tekenden David Hodges en Christopher Stevens. Indrukwekkende terugkeer, dat naar meer smaakt.