Kevin Max – Starry Eyes Surprise Side A

kevinmaxstarryMet Broken Temples deed Kevin Max ervaring op met crowd funding. Groot gebracht en gemaakt met DC Talk en zijn solo carrière door platenmaatschappijen, commerciële belangen en traditionele distributiemodellen, smaakte de nauwe samenwerking met fans naar meer. Eén van de dromen van Kevin Max was om een album met covers op te nemen. De verrassingscampagne voor Starry Eye Surprise startte in de nazomer van 2015, net als Broken Temples op PledgeMusic.

Muzikaal betekent dit een trip down memory lane, geheel anders ingestoken dan de reguliere albums van Kevin. Hij vond met name de mood van de liedjes belangrijk. En dus is het luisteren naar Nature Boy (origineel van Nat King Cole is uit 1948) of Strangers in the Night (in 1966 door Bert Kaempfert geschreven en door Frank Sinatra tot hit gezongen) een genot met koptelefoon op. Een zo goed mogelijke hommage aan de bedoeling van het liedje, niet noodzakelijkerwijs de uitvoering van de hitsong. De eerste 5 songs werden 8 september in de vorm van Side A al beschikbaar gesteld aan pledgers. De 2e serie liedjes moeten interactief met het publiek gekozen, opgenomen en uitgebracht worden.

Voor Nature Boy deed Max een beroep op producer John Mark Painter en zijn vrouw Fleming McWilliams (samen vormen ze het duo Fleming & John. Last Night I Dreamt Somebody Loved Me (in 1987 door The Smiths de Britse en Amerikaanse hitparades ingeleid) start als een soort vrije jam wat op de achtergrond, gevolgd door een dromerige uitvoering. Under The Milky Way als jazzy pianoballad moet je eens vergelijken met de videoclip zoals Australische synth pop band / rockband The Church die in 1988 uitbracht. Moon River stond in mijn tienerjaren in lesboeken voor elektronisch orgel. De 1961 hit van Audrey Hepburn heeft een indrukwekkende make-over gekregen van Kevin Max. Kaarsen en open haard aan, wijn erbij. Zie Side A als de eerste paar blokjes oude kaas. Hopelijk komt de rest van de plank snel. Meegenieten? Dat kan nog steeds via PledgeMusic.

https://www.youtube.com/watch?v=_dlXXS71W-E