Cindy Morgan – Bows & Arrows

ciundymorgenbowsMet Bows & Arrows levert singer / songwriter Cindy Morgan een voor vele fans wellicht onverwacht muzikaal visitekaartje af. Geen pop of worship. Americana en folk staan centraal. Cindy groeide op met bluegrass, country en gospel thuis. Ze kreeg steun van co-producer Kyle Buchanan (Ginny Owens, Andrew Greer). Vocaal werd samengewerkt met singer/songwriter Gabe Dixon (Can’t Help Yourself), Jonathan Kingham (Do You Know Jesus), Andrew Geer (I Know You) en Andrew Peterson (How Could I Ask for More). Dat laatste nummer is een nieuwe versie van haar jaren ’90 #1 hit èn de titel van Morgan’s nieuwe boek.

Bows & Arrows is niet de soundtrack bij het boek, hoewel diverse beschreven thema’s langskomen. De 13 liedjes zijn een persoonlijk relaas van het wandelen in geloof, lijden, sterven, het vragen stellen en zoeken naar antwoorden. Geen clichés, noch in de teksten, noch in de muziek. En dat is een verademing, zeker als de valkuil er is om commercieel goed vallende liedjes te schrijven. In het verleden pende Morgan voor artiesten variërend van Amy Grant en Brandon Heath tot Sandi Patty en Mandisa. Het resultaat klinkt oprecht en afwisselend. Van de harmony zang in de opening van Wandering Child tot het meestampen in Breaking Heart. Is de dood een tragisch einde of een viering onze Maker te ontmoeten? (Bring Balloons). I Want To Live is een 49 seconden durend intermezzo, ongepolijste aanbidding “I wasn’t to live like You Jesus, Help me to live like You Jesus.” Part 2 sluit het album af. Nu zingt Cindy samen met haar moeder. Bows & Arrows boeit, ook al is americana niet mijn favoriete stijl.