Pillar – One Love Revolution

pillar1loverev6 jaar wachten na Confessions heeft rockband Pillar na de reünie in 2012 een nieuw album afgeleverd: One Love Revolution. De line-up is tegenwoordig Lester Estelle (drums), Michael “Kalel” Wittig (bas), Rob Beckley (zang) en Noah Henson (gitaar). In 2014 werd een Kickstarter crowd funding campagne gestart om de opnamen te bekostigen. Opener en titelnummer is mid-tempo hard rock met lekkere riffs en breaks. Disconnect houdt het muzikaal ook gebalanceerd en toegankelijk, hoewel Beckley halverwege toch echt aan het grommen slaat.

Hetzelfde geldt voor het strakke Nails. Voor de christelijke radiostations werd het dampende We Ride op single uitgebracht, terwijl de CHR stations de power ballad Unafraid airplay mogen geven. Redelijk veilig klinkt Shooting Star, terwijl de instrumental Ember of Hope een showcase van de diverse muzikanten lijkt.

Het tempo gaat omhoog in Paratrooper In Embrace the Chaos wordt het gitaarspel ruiger, terwijl in Lion Leads the Way de wisselwerking tussen drum en gitaar messcherp is. Beckley gaat er vol tegenaan…z’n vijanden tegemoet. More Alive is opnieuw een rock ballad, Don’t Cry Forever start akoestisch, maar loopt door in een klassieke rockballad. De bonus track A Season is andermaal een toegankelijke rock song met wel een vet gitaarsolo aan boord. Het geheel is solide, merkbaar aan de veilige kant ingespeeld om zowel de pledgers als de grotere groep niet al te extreme rock fans te kunnen boeien. Revolutionair is het album niet, aan de zoveelste draaibeurt toe wel 😉