Bart Flos – Het perfecte project

      No Comments on Bart Flos – Het perfecte project

hetperfecteprojectIn Het perfecte project van veranderadviseur Bart Flos staat de mens centraal. Niet de methode of de machine, maar de mens is dé succesfactor als het om projecten gaat. Het perfecte project is nu nog zeldzaam, maar dat kan wat Flos betreft veranderen. Zijn boek ontnuchtert, confronteert genadeloos en draagt concrete hulpmiddelen om in plaats van prutsprojecten in geslaagde projecten te kunnen grossieren. De projectmanagementschool (methoden) worden serieus genomen, de machines zijn belangrijk, maar de mens maakt of kraakt het project. En dus is het zaak verantwoordelijkheid te nemen, je als ondernemer te gedragen en vooral je vinger op te steken. Onvolwassen projectmanagement kan de organisatie niet opvoeden. Door te beginnen met de juiste leider voor het ‘soortelijk gewicht’ van het project te bepalen, de status van je project en je eigen rol daarin te bepalen, zet je eerste stappen. Stoppen, teruggaan en opnieuw beginnen is stoer en bespaart veel geld en energie.

In de gereedschapskist vind je verder middelen om de specifieke status van je project inzichtelijk te maken, de aspecten die je moet koesteren, uitzitten, heroverwegen of veranderen te visualiseren, een probleemanalyse en succesanalyse checklist. Bart Flos gaat in op volwassenheidsmodellen en de verwording van de Nederlandse vergadercultuur, reikt sleutels aan ter verbetering. Denktanken als variant op brainstormen en tenslotte een Project Prutstest om het prutsgehalte, de succeskans en de alarmfase van je werkomgeving te checken. Het boekje staat vol met citaten, postulaten, wetten en principes uit Arthur Bloch‘s boek Murphy’s Law (1977). Daarnaast veel casussen en eigen ervaringen om de smarten te delen en te blijven wijzen op het bestaansrecht van het perfecte project. Het boek beschrijft veel herkenbare situaties en wijst op het belang van de eerlijke spiegel, te beginnen om er zelf in te kijken. Een aanwinst voor elke projectmanager (in spe).

Over de auteur

Bart Flos heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring als project-, verander- en crisismanager en redde talloze projecten van de ondergang. Flos is auteur van de bestseller Het anti-klaagboek en Het anti-sleurboek en een bekend spreker over de klagende, leidende en veranderende mens.

Uitgever Haystack leverde me een gratis recensie-exemplaar.