Amy Grant – Be Still and Know: Hymns & Faith

amygranthymnsfaithNee, Be Still and Know is niet de 3e aflevering in de Hymns and Faith serie van Amy Grant. In alle eerlijkheid is het een best of compilatie met 6 liedjes van Legacy (2009), 4 van Rock of Ages (2012), een liedje van een Billy Graham tribute album, een verzamelaar die al in de 90’er jaren uitkwam en tenslotte een track van Grant’s laatste studioalbum, How Mercy Looks from Here. Slechts 2 van de 15 nummers zijn nieuw en geproduceerd door echtgenoot Vince Gill. Niettemin klinkt de collectie solide en muzikaal coherent. Folk met country invloeden dankzij Gill. Opener Power In The Blood is een nieuw arrangement voor het gezang uit 1899. Het titelnummer is ook nieuw.

Tijdloze gezangen vol geloofsovertuiging en diepgang die voor veel mensen meer inhoud geven dan menig ‘modern worship’ schrijfsel. Niet verwonderlijk dat bij begrafenissen juist deze oude kerkliederen worden gezongen in plaats van eigentijdse Opwekkingsliederen.