Wild Ones – Keep it Safe

wildonessafeNoiseTrade bood me Keep It Safe uit 2014 aan als voorproef op de 14 augustus uitkomende EP Heatwave van Wild Ones. De band werd aanbevolen aan liefhebbers van Purity Ring, Chvrches en Chromatics. Dat schept verwachtingen. Opener Golden Twin en Curse Over Me op een bedje van arpeggio’s en slaggitaar hebben nog wat van synth pop. Danielle Sullivan’s stem lijkt op The CranberriesDolores O’Riordan. Gitarist Nick Vicario was eerder te vinden in punkbandjes in Portland, terwijl bassist Max Stein een klassieke achtergrond heeft. Wild Ones is sinds 2010 actief als band. Vergeet de punk of klassieke muziek. Het is Sullivan en toetsenist Thomas Himes die de composities voor hun rekening namen. Danielle heeft wel de neiging wat zeurderig over te komen. Minimalistische keyboard settings in Rivals zijn me net wat te eenvoudig. Vanaf 18 Mile Island begin je de aanpak van liedjes te herkennen.

Gelukkig is er It’s Real, meer traditionele mid-tempo pop. Ook het puntige Row, het mid-tempo From Nothing en Lion Heart zijn bovengemiddeld. Nina en Paia zijn te eenvoudig. Van Paia kwam eerder ook een videoclip uit. Helaas geldt dat ook voor de afsluitende titeltrack achter een piano. Voor iTunes werd Yard als exclusieve track uitgebracht. Minimal synth pop opnieuw. Bonus track is de Trails and Ways remix van Rivals. Daarmee is het liedje opgewaardeerd tot aardig. Ik ben benieuwd naar een forse verbeterslag op Heatwave.

  • Listen | Wild Ones: “Show Me Islands”
  • New Music: Wild Ones – Show Me islands