Urban Rescue – Re-Imagined

urbanrescuereUrban Rescue begon in 2005 in San Diego, California, als aanbiddingsband in de stijl van Coldplay, Snow Patrol, Radiohead en Death Cab for Cutie. Na een titelloos debuutalbum in 2009, Just To Be Here (2010), Listen Empty (2012) kwam 10 maart 2015 het remix album Re-Imagined met bewerkingen van diverse oudere liedjes uit. Via de Spotify functie Ontdekken werd me de band getipt. Liedjes werden oorwurmen en verdienen dus een bespreking. De band begon als kwartet kwartet Jordan Frye (zang, gitaar), Aaron Tucker (gitaar, toetsen, zang), Mike Leary (drums) en Kyle Shimabuku (bas). Tegenwoordig heeft voorman Jordan Frye – hij werd eerder wel een nieuwe Martin Smith (Delirious?) genoemd – bassist / toetsenist Brandon Zedaker en gitarist Nolan Sisk bij zich.

Neon Feather nam Take Me Back onderhanden. Vocal trance is het resultaat. Mark Suhonen bewerkte Shadows & Dust tot tot Family Force 5 zonder hun bombast en Your Love is Holding Me Now tot een retro 90’s rechtoe rechtaan dance exemplaar. Ambient / electronica producer Donny Carma (Jessy Carmichael) leverde een overtuigende mix van de single Wildfire. De Britse Dan Lark die eerder remixte voor Hillsong United (Oceans) en Britt Nicole (Gold) hield Carry Me en Reflection open en meezingbaar. De eigen Brandon Zedaker verdient complimenten voor het lekker lopende These Limbs en ambient in Kingdom. Resten de ambient synth pop mixen van de hand van Lower Case Noises (More) en A New Normal, een electronica project van programmeur, drummer en producer Justin Wright (Provider).

Het gebeurt niet vaak (meer) dat ik enthousiast ben over een worship album, laat staan remixes ervan. Voor Urban Rescue maak ik graag een uitzondering. Op iTunes betaal je slechts €3,99!