Test SoundPEATS A1 Wireless headset with built-in mic

soundpeats A1Van SoundSoul, de makers uit Shenzhen van SoundPEATS audio producten kreeg ik een gratis testexemplaar van de A1 Wireless headset with built-in mic. Verzending vanuit China, dus buiten Amazon om, duurde 4 weken. Helaas bleek bij het openmaken, dat één van de rubberen soft shells miste. SoundPEATS A1 earphones soundpeats unboxedDe lijm zichtbaar op het hard plastic gedeelte, maar nergens de oorbescherming in de doos. Dat kan een maandagmorgenmodel zijn natuurlijk, en daarom direct de fabrikant gemaild, of ze een oplossing voor me hadden, een nieuw exemplaar, losse schelp. Zonder 2e schelp zit de rechterzijde van de koptelefoon namelijk direct op mijn oren en het verbindingsstuk altijd op m’n hoofd te drukken. Aan beide kanten een pijnlijke ervaring.

Na het uitpakken..

De 10 pagina’s tellende handleiding is in leesbaar Engels. Helaas ontbreekt elk spoor van hoe de batterij opgeladen moet worden. Dat je de Lithium batterij kunt uitnemen is mooi, maar dan verwacht je ook een bijzondere oplader, zoals bij fotocamera’s. Koptelefoon aan de USB lader dan. Zonder dat het apparaat aanstaat, gebeurt er niets. Dus aangezet. Rode en blauwe lampjes flikkeren, er moet dus ook nog wel gepaard worden. Geen uitleg daarover in de handleiding. Online bij SoundSoul is dit A1 model niet te vinden. Geen online handleiding, Q&A, drivers, o.i.d.

Bluetooth op m’n laptop aangezet. Het A1 device is snel gevonden. Windows zoekt minuten naar bijbehorende drivers. Na installatie blijkt de service Headset niet geactiveerd, en moet Windows weer op zoek naar drivers. Het koppelen met een mobiel gaat stukken sneller. Bluetooth aan, scannen, koppelen (geen PIN code nodig) en afspelen maar. Bas is lekker pittig. Dynamiek van het geluid is goed. Binnenkomende telefoongesprekken schakelen de muziek uit. De ingebouwde microfoon werkt goed. En binnen een uurtje is de Lithium via USB helemaal volgeladen, en gaat het rode licht uit. De koptelefoon is weer klaar voor 12u luisterplezier. O, en de laptop? Die is onderhevig aan een policy van mijn werkgever die de configuratie van audio devices voor afspelen en opnemen heeft uitgeschakeld. Het wel herkende en beschikbare A1 device is dus niet bruikbaar via deze laptop.