Owl City – Mobile Orchestra

owlcitymobileorchOwl City, het geesteskind van Adam Young is na 3 jaar terug met de opvolger van The Midsummer Station. Op Mobile Orchestra vind je 10 nieuwe liedjes die enerzijds héél herkenbaar en toch voldoende eigens c.q. goed luisteren naar top-40 van nu hebben. Een aantal nummers kwam in de aanloop naar juli al als losse singles uit, zo ook de lekker dansbare opener Verge (met Aloe Blacc). Feel good for the rest of your life. De basis arpeggio’s blijven, dan meteen in ballad vorm in I Found Love. Waar eerder Breanne Düren, of Carly Rae Jepsen mochten meezingen, zijn ditmaal de Britse EDM zangeres Sarah Russell (in het danceable Thunderstruck) en Britt Nicole (in de faith based ballad You’re Not Alone) te horen. Beide dames klinken – hoe verschillende de liedjes ook – minder als lieve tienermeisjes en dat komt de hitpotentie ten goede. Op #4 de lofzang op God in My Everything. Volgorde en inhoud bepaalt Adam Young duidelijk zelf.

Medewerking van mannen is er naast Aloe Blacc ditmaal van (wie dit MMMBop one hit wonder nog?) Taylor, Zac and Isaac Hanson in Unbelievable (terugblikkend op de 90’s, inclusief kinderkoor) en Jake Owen buiten zijn comfort zone in country meets synth pop Back Home. Nog steeds is er ruimte voor rock, ditmaal in Bird with a Broken Wing. Resteren nog een lekker up-tempo Can’t Live Without You en de puntige afsluiter achter de piano This Isn’t The End. Afwisselend, een waardevolle aanvulling in de verzameling.