Ervaringen met appartementen Vallelunga Guasticce Toscane met overnachtingen in Como en Idstein

Tagliatelli gerecht in ComoDe ruim 1.450 km tussen het Overijsselse Balkbrug en Guasticce, enkele kilometers ten oosten van de Italiaanse havenstad Livorno in Toscane, waren ons te ver om in één dag te doen. Voor de heenweg had ik vooraf een overnachting in Como gereserveerd, direct over de Zwitsers-Italiaanse grens na zo’n 1.100 km. Tijdens de vakantie heb ik voor de terugweg een overnachting geboekt in Idstein, ten noordwesten van Frankfurt, na zo’n 1.000 km rijden.

Baita Bondella, Como (Italië)

Klazien met meiden voor hotel restaurant Baita Bondella ComoHet via Booking.com gereserveerde Bed & Breakfast Baita Bondella in de heuvels buiten Como was uitdagend om te bereiken. Vanuit de stad Como slalommend de hellingen op, het wegdek wordt steeds slechter. En telkens wanneer je denkt zo ongeveer het laatste huis bereikt te hebben, moet je nog verder. De onderkant van de Seat Altea XL wordt regelmatig geraakt. Laag liggende auto’s kunnen het hier niet schadevrij doen. We worden hartelijk welkom geheten door een echtpaar, de uitbaters die meteen drinken aanbieden en informeren naar onze plannen voor de avond. We kunnen binnen of buiten op het terras met uitzicht over de heuvels en een deel van Como blijven eten. Er is een beperkte menukaart met Italiaanse gerechten, maar de kok kan desgewenst ook een pastagerecht op verzoek bereiden.

Uitzicht 's morgens vanaf kamer Baita Bondella ComoDe kamers die buitenom via een zij-ingang te bereiken zijn, zijn eenvoudig ingericht. Wij hebben de Twee onderling verbonden kamers-versie. De bedden slapen goed, de open(slaande) ramen met uitzicht zijn fijn. Een wandelkaart van de omgeving ligt klaar. Water uit de kraan is niet drinkbaar. Er is een miniatuurkeuken, geen televisie, radio of iets dergelijks, wel WiFi. ‘s Avonds komen nog 3 Nederlandse gezinnen naar de B&B. De volgende morgen op het terras een typisch Italiaans ontbijt geserveerd met warme dranken, sap en zoete deegwaren. Als je wilt, pasta, anders brood en beschuit. Eenvoudig, maar voldoende voor een nacht, of als uitvalsbasis voor lange afstandswandelingen in de omgeving. Ben je op Como zelf gericht, dan is het handiger in of dichterbij de stad wat te zoeken. U kunt de auto aan het begin van de weg parkeren en zal daar dan worden opgepikt door de eigenaar, dat dan wel.

Appartement Muflone Vallelunga Guasticce

Buitenzijde Muflone - Vallelunga GiustacceDe Belvilla beschrijving van de Muflone woning, ter plekke bekend als Tenuta Vallelunga, klopt. De woning is gelegen op een heuveltje middenin een prive-landgoed van meer dan driehonderd hectare, zeven km hemelsbreed van de kust van Livorno, en 15 minuten (met de auto) van de stranden. Het Toscaanse huis is gerenoveerd en onderverdeeld in zes appartementen, ruim en lekker koel met uitzicht over velden en een grote tuin met een zwembad. Op de begane grond is er een gemeenschappelijke ruimte met een douche en wasmachine, buiten overdekte parkeerplaats, barbecue, de speelhoek voor de kinderen. Deze locatie is ideaal voor totale ontspanning, paardrijden of wandelen langs de vallei en het meer (vijf hectare) en om de steden van Toscane te bezoeken. Je zit vlakbij een beschermd gebied en een lange kustlijn van 30 km met bossen, stranden en duinen die je te voet, per fiets, met de auto of met een gids te paard kunt verkennen.

Interieur slaapkamer Muflone in Vallalunga GiustacceAankomst is elke dag mogelijk. In de 2 weken dat wij er zitten, zijn er diverse andere Nederlanders, Ieren, Britten en Fransen. Door op Pisa te vliegen, een auto te huren, is dit een goede uitvalsbasis. Wi-Fi is ‘s morgens ook voor uploaden te gebruiken, ‘s middags en ‘s avonds is uploaden onmogelijk, alleen downloaden van niet al te complexe webpagina’s. Telefonische bereikbaarheid in de huizen is afwezigheid, buiten is het goed. De manage ASD Ranch Vallelunga wordt aanbevolen voor paardrijlessen, een ronde door de omgeving. De uitbaters wonen op afstand. Dat je voor het inchecken eerst de kilometers verder gelegen receptie in een keet moet zien te vinden, heeft Belvilla niet verteld. Gelukkig wijzen de aanwezige Ierse familie ons de weg op de aankomstdag. De eigenaars laten regelmatig hun gezicht zien, willen alle vragen beantwoorden, geven tips voor te bezoeken restaurants en musea en zorgen voor reparatie van voorzieningen die het begeven hebben.

Klazien in huiskamer MufloneDagelijks wordt het zwembad gecontroleerd en schoongemaakt. De matrassen zijn goed, de inrichting van keuken, woon/zitkamer en terras ook. Na een week wordt een nieuw bed- en badlinnenpakket bezorgd. Met het warme weer tijdens onze vakantie (2 weken lang 33 graden overdag en 20 ‘s nachts) geen overbodige luxe. De bereikbaarheid van de locatie is ook hier bijzonder. Je hebt een Google Maps print op basis van de aangegeven coördinaten of een 1:50.000 wandelkaart, zoals de meegenomen Kompass Pisa, Livorno, San Miniato, Empoli nodig om de in- en uitgangen van het terrein te vinden. Straatnaamborden of een behulpzame autonavigatie in deze buurt zijn afwezig. Onverharde wegen, kuilen en een overdaad aan stof zijn je deel.

Hotel Lindner, Walsdorf (Idstein)

Hotel Lindner in Walsdorf IdsteinBij het via Booking.com gereserveerde hotel Lindner in het plaatsje Walsdorf, dat bij Stadt Idtstein aan de A3 in de heuvels ligt, worden we welkom geheten door de uitbater. Geen fancy receptie, verblijf van de gasten staat hier centraal. We hebben een familiekamer helemaal boven in het pand. Er is satteliet televisie, WiFi, goede bedden, rolluiken, dus verduisterde kamers, en kantel/kiepramen voor frisse lucht. Geen waterkoker, kookvoorzieningen of andere luxe. De badkamer is OK, net als het ontbijt ‘s ochtends. Voor €105 inclusief ontbijt voor 4 personen niks mis mee.