VNV Nation – Resonance (With The Babelsberg Film Orchestra)

vnvnationresoncIn Potsdam, een historisch rijke voorstad aan de zuidwestelijke zijde van Berlijn, worden veel films opgenomen. Voor VNV Nation zat een samenwerking met het Deutsches Filmorchester Babelsberg ter plekke al jaren in de planning. Het resultaat is Resonance met een orkestversie van elf VNV Nation liedjes. Geen synthesizers, drumcomputers of andere elektronica. Tempo naar beneden geschroeft om een zo klassiek mogelijk geluid te creëren. De zangpartijen van  Ronan Harris kregen zo nog meer drama. Opener Nova is er ook in een Largo versie met extra klassieke arrangementen. Legion met ondersteunend spel op vleugel. Solitary is een Allegro Con Spirito geworden. Een soundtrack nog zonder filmbeelden.

Voor de fervente VNV Nation fan is het omschakelen. Het gemiste tempo en de beats worden goedgemaakt door Harris’ oproepen voor gerechtigheid. De opnieuw ingezongen versies van Further, Perpetual en Illusion. En dan tussen Sentinel en afsluiter Resolution in nog Standing en Beloved. Géén tracks van Transnational (2013) en Judgement (2007), wel van Automatic (2011), Of Faith, Power & Glory (2009) en Empires. De discografie nakijken zou je zo nog een aantal goede kandidaten voor een tweede deel van Resonance kunnen bedenken. Eerst dit album maar koesteren. Als je het album via Bandcamp koopt, krijg je Teleconnect Pt.2 (Adagio) als bonus track, plus een digitaal boekwerk met achtergrondinformatie over de uitvoerende musici en arrangementen.