Simply Red – Big Love

simplyredbigloveAcht (!) jaar na Stay is Mick Hucknall (nu 54), de roodharige krullenbol en voorman van Simply Red terug met Big Love. Simply Red’s 30 jarig jubileum werd gelukkig niet gevierd met (weer) een best of-album. In 2009 en 2010 werden twee grote afscheidstournees gehouden, dit najaar gaat Simply Red gewoon weer langs de grotere concertpodia. Big Love belicht het gezinsleven van de singer-songrwiter. Liedjes voor zijn dochter, vrouw (titelnummer) en vader (in de ballad Dad). De funk met gitaar, blazers en strijkers is er nog in opener en single Shine On, Daydreaming, The Ghost of Love en het bronstige Tight Tones“All the feeling’s so right n this hot horny night.”. Soft pop in Love Wonders, lichte funk weer in Love Gave Me More. Simply Red’s signatuur is onmiskenbaar in de arrangementen. Voor deze reünie bestaat de band naast Mick Hucknall uit Ian Kirkham (fluit, toetsen), Steve Lewinson (bas), Kenji Suzuki (gitaar), Kevin Robinson (koperblazer, achtergrondzang), Dave Clayton (toetsen) en Roman Roth –(drums).

Strijkers als een wervelwind, juist wat onderkoelde en niet heel sterke zang in WORU (Which One Are You?). Retro pop sound in het ontspannen Coming Home en jazz in The Old Man and the Beer. De gitaar ballad Each Day als een wiegelied ter afsluiting. De bonus track is de funky radiomix voor Shine On van de hand van Max Bidda. Kwalitatief goede productie van Andy Wright en Mick Hucknall zonder heel bijzondere uitschieters.