Children 18:3 – Come In

      No Comments on Children 18:3 – Come In

children183comeinDe brug tussen ouderwetse punk, over-the-top geschreeuw en best wel toegankelijke rock zijn karakteristiek voor het rocktrio Children 18:3. Ik heb ze op Flevo Festival 2010Christmas Rock Night in 2011 en 2012 live gezien en genoot van de energie die het drietal in hun optreden stopte. Come In is het 3e via Tooth & Nail uitgebrachte volledige album (Follow the Star, een mini-kerstalbum uit 2012 was een tussendoortje) en zal vooralsnog de zwanenzang zijn van Children 18:3. Financiering werd begin 2014 gezocht en gevonden via een Kickstarter crowd funding campagne. David Laurence (zang, gitaar), Lee Marie (zang, bas) en Seth Aaron (drums) zochten hulp bij producer Travis Wyrick (P.O.D., Disciple, Pillar). Titelnummer en opener nodigt de minderheden vanwege geaardheid, gedrag, kleur en ras binnen te komen. Na David is Lee Marie aan de microfoon in het punky Bethlehem. De Redder van zondaars is geboren!  In volle vaart gaat Afterall, David is er weer helemaal in z’n element. Op de opvolger van On The Run (2012) en Rain’s a Comin (2010) biedt met Hold Your Breath en het aanbiddingslied Because of You solide rocksongs en met Don’t Stop Moving een radiovriendelijke middenklasser.

For This We Ride is een sprong terug in de tijd naar haast 70’s rock, terwijl Let There Be Light een gooi naar stadium rock doet. “at the edges of the shadow, close my eyes, close them tight, let there be light.” Spreuken 3:24 lag aan de basis van Watch Over Me, waarin Lee Marie weer de boventoon voert. “Do you ever close your eyes for a moment to find safety? In the middle of the night, watch over me.” Nog één keer mid-tempo in Great Big World, waarna Lee Marie je vraagt mee te gaan op de Long Ride Home een heel toegankelijke pop song met piano en rustig slagwerk. Alsof Lee Marie vast een visitekaartje afgeeft ook andere stijlen vocaal aan te kunnen. “A little faith maybe you can sing along, if you’re worried that some day’s come and gone.” Hopelijk zien we deze gasten snel terug, dat mag om mij als Children 18:3. Wil je horen hoe het drietal in 2008 begon, beluister dan hun naamloze debuut ook eens op Spotify.