Anberlin – Never Take Friendship Personal: Live In New York City

anberlinliveIn 2014 kondigde Anberlin hun ‘staat van ontbinding’ aan en bracht een 7e en laatste studioalbum uit, Lowborn. Afscheid nemen gaat als band wel met een afscheidstournee, en zo kwam 5 mei de concertopname Never Take Friendship Personal: Live In New York City uit. Het werd ter ere van het in 2005 uitgebrachte album Never Take Friendship Personal opgenomen in The Gramercy Theatre. Producer Aaron Sprinkle – ook verantwoordelijk voor het originele album met daarop de zeer succesvolle single The Feel Good Drag – werd ook voor de live-registratie ingehuurd. In helaas slechts 42 minuten scheurt de band voorbij. Christian plaagt het publiek in de intro dat Cities live gespeeld zal worden, maar niets is minder waar.

Slaggitarist Christian McAlhaney die na het Cities album kwam versterken zingt op enkele liedjes mee in de achtergrond. De liedjes klinken fris en eigentijds. Volop genieten dus van de titeltrack en Paperthin Hymn. Het publiek lust er zo te horen ook wel pap van. Het tempo ligt hoog met Stationary Stationary, waarna (The Symphony of) Blasé relatief rustig klinkt. Lekker meebrullen! En hop, daar gaan we weer met A Day Late en The Runaways, Time & Confusion. Na het al genoemde The Feel Good Drag volgen nog Audrey, Start the Revolution! en de wat stuntelige versie van Heavy Hearted Work of Staggering Genius. Afsluiter Dance, Dance, Christa Paffgen is bijna 8 minuten een epic geworden. Voor de albumhoes hoef je het niet naar de winkel, de muziek is goed te pruimen!