Yael Naim – Older

      1 Comment on Yael Naim – Older

yaelnaimolderHet nieuwe album van de Franse zangeres van Joodse en Tunesische ouders, Yael Naim (1978), Older, heeft allerlei vrolijke en speelse momenten. Zoals het wervelende Make a Child of de uitvoering van single Coward door ‘ons’ Metropole Orkest (gedirigeerd door Jules Buckley). Om je geheugen wat op te frissen: haar New Soul werd in de MacBook Air commercial uit 2008 gebruikt. Met Dream in my Head lijkt ze op Adèle, stylistisch wel van de folksy opener I Walk Until, dat eerder aan Katie Herzig doet denken.

Walsend in Trapped, een Hebreeuws/Franstalig slaapliedje in Ima. De diversiteit aan stijlen blijft schakelen.Van de inhaker She Said meeklappen in het jazzy Walk Walk. R&B in Take me Down en dan het titelnummer als luisterliedje op akoestisch gitaar. Meme Iren Song met accordeon sleept zich naar het eind. David Donatien schreef 4 chansons mee. De 3somesisters zingen net als een kinderkoor. Verder is er hulp ingeroepen door producer Tim Burton in de personen van drummer Joseph (Zigaboo) Modeliste, Leyla Mc Calla (banjo), bassist Daniel Roméo en mixer Michael H. Brauer. Een gezellige bedoeling.