Plumb – Exhale

      No Comments on Plumb – Exhale

exhalecoverDitmaal geen wiegeliedjes of liefdesverklaringen in vette vocal trance mixes. Exhale, het nieuwe album van de Amerikaanse Plumb (Tiffany Arbuckle Lee), is een collectie mid-tempo dank- en aanbiddingsliederen. Producer Matt Bronleewe die ook Need You Now (2013) verzorgde, stond garant voor eenzelfde kwaliteit en herkenbaarheid. Het concept ontleende Plumb aan een preek van Pete Wilson in haar thuisgemeente Crosspoint Church in Nashville. “Hope is oxygen and we all need to breathe.” Dit uitademen naar de mensen om je heen verandert mensen. Laat Gods liefde stromen!

Het dozijn klinkt solide, maar valt gaandeweg het album in herhaling. Het had best gewaagder gemogen. Deze set is hooguit geschikt voor optredens in kerken met braaf luisterend publiek. In Smoke een lofzang op de bescherming en liefde van God. In het met Jared Anderson geschreven Resurrection vind je een sterk credo. Great Is Our God werd van Young Oceans geleend. Voor de rest zijn de liedjes (mede) zelfgeschreven. Opvallend is het meeschrijven van Jason Ingram en Sarah Macintosh aan Champion en voormalig Delerious? gitarist Stu G in Broken Places. De liedjes glijden als muzak voorbij, niet één steekt voor mij boven het maaiveld uit. En dat is vreemd voor een Plumb album. Of ben ik in de loop van de jaren te ver van de worship richting EDM geschoven?