Fireflight – Innova

      2 Comments on Fireflight – Innova

fireflightinnovaVernieuwing is de belofte die de Amerikaanse rockband Fireflight met INNOVA doet. Het 5e album in het 15-jarige bestaan van de band, de releasedatum van 5 mei 2015 is geen toeval is een dozijn geoliede liedjes. Tegenwoordig zonder platenmaatschappij vond ook deze band vai een geslaagde crowd funding campagne via PledgeMusic geld voor de opnames bij hun trouwe fans. Ooit begonnen als female fronted tegenhanger van Skillet  en Thousand Foot Krutch, ligt er tegenwoordig een behoorlijk lading synthesizers onder de sound. Radiovriendelijkheid, noem het veilige midden. Als opener Keep Fighting me direct aan Lady Gaga‘s Poker Face en Lightning wel erg aan Katy Perry‘s Roar of Firework doen denken, dan haakt de meer op rauwe rock gerichte metalhead af, terwijl programmeurs van modern rock radiozenders zullen smullen. Materiaal dat rijp is voor een extended dance remix, de al genoemde Skillet en TFK leenden hun rocksongs er eerder ook al voor. I’ve Got The Power zit in hetzelfde straatje. Vechtersmentaliteit met dank aan God die kracht geeft.

Er is meer. Rock power ballads met piano als in Here and Now, echte rock in Safety met een gastopreden van Anberlin‘s Stephen Christian. De vlotte drum breaks in het liedje zijn al heel Anberlin inderdaad. Het duet met Dawn Michele pakt goed uit. Meer klassiek Fireflight is te horen in Resuscitate.

Breekbaarheid, een thema dat op eerdere albums zo prominent speelde, is te vinden in de rocker The Fallout en de ballad Easy to Break.

Gitaarpop in We Are Alive, nog een up-tempo synth rock track in Out of My Head. Katy Perry-esque meeklapper en -springer This is Our Time leidt naar de piano ballad en afsluiter Light Inside. Voor Fireflight begrippen zeker nieuw. Constant in kwaliteit, geen miskleunen. Had Rebecca St. James na haar huwelijk nog popalbums gemaakt, klonken ze waarschijnlijk geklonken zó.