Economentop 2015 is speels en sportief in Zuid-Limburg – deel 2

Fietstocht Zuid-Limburg Economentop 2015 Parkeren bij Moeder de Gans 065Na twee eerste dagen spel en sport in Zuid-Limburg kenmerkte zich de 2015 editie van de Economentop in Ransdaal zich ook op vrijdag tot en met zondag door beweging.

Vrijdag 15 mei: fietstocht, bingo en pubquiz

Fietstocht Zuid-Limburg Economentop 2015 Klazien 040We hadden expres twee fietsen meegenomen naar Limburg. Het goede weer hielp mee, en dus in plaats van de jaarlijkse puzzelrit in de auto te doen, gingen Klazien en ik ‘s morgens om 9u op onze ‘burgerfietsen’ zonder elektrische trapondersteuning of hulpmotor op weg. Een paar groepen, zo ook onze dochters, gingen later wel met de auto, diverse andere economen hadden hun racefiets meegenomen naar Ransdaal en trapten vanaf 10u af voor een rondje Zuid-Limburg en België. Vraag niet hoe, maar Klazien en ik zijn alle groepen vóór gebleven. Waren het de bij fruitbedrijf Grooten in Eys gekochte Milwa-appels? Uitgerust met routebeschrijving en twee fotopuzzels, één met plaatjes van kruisbeelden en één met andere bouwwerken, konden we onze weg vinden en de omgeving verkennen. Gemiddelde snelheid lag op nog geen 10km/u. Vals plat en echte stijgers hebben we lopend gedaan. Zo snel het weer kon weer op de pedalen, zodat in de afdaling de maximumsnelheid met aangetrokken remmen alsnog 37km/u was. Fietstocht Zuid-Limburg Economentop 2015 IJs Wingbergerhoeve 044Op aanraden van Jelle hebben we natuurlijk dé ijskraam van het Heuvelland, de Wingbergerhoeve in Camerig/Vijlen aangedaan. Heerlijk gemoedelijk, vol humor een bak ijs en fruit volgeschept krijgen is al een feest. Het smullen ervan nog meer! Verrassend hoe de houten kont uitbleef en we bij Gulpen nog kennissen uit Balkbrug tegenkwamen. Onderweg kruisten de pelotons rijders van de Klaver4tocht ons enkele malen. Prachtig weer om te fietsen. Na afloop konden we alleen geen kruisbeeld meer zien 😉

Johan en Henriet verzorgden gewoontegetrouw de maaltijd op vrijdagavond: kip-kerrie met salade. Voor de bijna jarige Renze zongen we. Hij kon met wat plaatselijke biertjes op zak de trein in terug naar Zwolle om zijn verjaardag zaterdag met familie te vieren.
Vuur in 't Auwershoes Ransdaal 2‘s Avonds weer een traditioneel onderdeel van de Economentop: een aantal rondes bingo, afgewisseld met een pubquiz. Parate kennis over top-40 liedjes werd door ons drietal ingebracht, met de vragen over Europese koningshuizen en Limburg hadden we collectief meer moeite. Gelukkig nog wat inzichtvragen en wilde gokken om het goed te maken. Meegebrachte sterretjes verdwenen in de open haard.

Zaterdag 16 mei: Groepsfoto op de Vaalserberg, Mondo Verde, Landgraaf

Op zaterdag reden we met auto’s naar de Vaalserberg voor een remake van de groepsfoto op het Hoogste punt van Nederland.
1996 economentop op hoogste punt NLGroepsfoto Economentop 2015 op Hoogste punt van Nederland 2
Ten opzichte van de samenstelling van de Economentop 1996 (de originele foto maakte ik zelf, en ik miste dus in de groep) waren er wat gaten gevallen. Een passerende wielrenner was zo vriendelijk een groepsfoto van onze 2015-groep met aanhang en kinderen te maken.
Groepsfoto Economentop 2015 op Hoogste punt van Nederland 3
Het volgende reisdoel: Mondo Verde in Landgraaf, naast het Megaland Pinkpop-terrein in de heuvels van de Parkstad. Thematuinen, enkele attracties, follies en een dierenpark. ‘s Morgens koffie met vlaai en aan het eind van de middag een driegangenmaaltijd. En waar maak je de meeste economen in de tussenliggende uren blij mee? Botsauto’s!
‘s Avonds in ‘t Auwershoes weer bijkletsen en de resterende voorraden wegslaan.

Zondag 17 mei: Hardlopen, afscheid, rodelen in Valkenburg

Rodelbaan Valkenburg 1Deze ochtend was ik weliswaar weer na Klazien wakker, maar in tegenstelling tot zijzelf, vol goede moed opgestaan om te gaan hardlopen. Een ronde van 9,5km door de heuvels, de neus achterna, de paslengte aanpassend aan de hellingsgraad van de wegen. Een laatste ontbijt, handen schudden en bagage inpakken, de fietsen weer achterop en richting Valkenburg. Je kunt ons immers geen rodelbaan voorbij laten gaan. En dus met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren voor elk 2 ritten rodelen. Een autorit van ruim 2u bracht ons veilig thuis in Balkbrug.