Parralox – Aeronaut + remixes

aeronautDe wissel van zangeres Amii Jackson voor Johanna Gervin en Francine (zij debuteerde eerder op de single Crying On The Dancefloor) heeft John von Ahlen er niet van weerhouden zelf bij voorkeur de microfoon te pakken op Aeronaut. Officieel heet dit de eerste Duitse single van het nieuwe album Subculture, dat eind 2015 zal verschijnen. Parralox uit het Australische Melbourne was recentelijk de support act voor Erasure op hun Violet Flame World Tour. John nam de laatste Erasure singles Under The Wave en Reason onderhanden voor een remix. De titeltrack is geïnspireerd door het verhaal van Amelia Earhart. Het eerste couplet bevat frasen van haar laatste radiouitzendingen over The Europans. Het tweede couplet is een vergevingsgezinde boodschap aan haar echtgenoot.

Op Aeronaut vind verder het naar industrial neigende Do You Feel What I Feel, het minimalistische, wat eentonige Solid State met een vocalen door de vocoder. Companion is een Depeche Mode achtige balland, Mystery werd aan Joy Division opgedragen. Soepele synthpop in Somebody II, het 90’s Pet Shop Boys-que poppy Together. Het uit dezelfde muzikale jaren stammende panfluitje is er in het up-tempo Atmosphere, dat me aan de Dancehouse Children (van Ronnie & Jason Martin, nu respectievelijk Joy Electric en Starflyer 59) deed denken. Donkere, eentonige baslijn in Wrong or Right. Wat weggemoffelde zangpartijen. Na de instrumental Zero (8:30 maar liefst en redelijk ongewoon op een Parralox album) volgt afsluiter Miranda, een pianoballad. Aeronaut is minder spetterend dan andere albums; het vraagt duidelijk om meer speelbeurten om ‘erin’ te komen. En mocht je je afvragen waar je veel van de liedjes op Aeronaut van kent, zet dan Life Is Calling (2013) van The Sound of the Crowd, het side project van Von Ahlen nog eens op. De titelsong, Somebody, Atmosphere, Wrong Or Right zijn hergebruikt.

[bandcamp width=600 height=472 album=3265552654 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]

https://www.youtube.com/watch?v=Q9Y-hHuyS4E
Remixes
aeronautmixes

De aanvullende remixes EP bevat bewerkingen van Rich B & Phil Marriott, Mi Disguise, Vile Electrodes en dance versies van de hand van John von Ahlen zelf. Dan is er ook nog een bonus CD-R voor onverzadigbare fans met geld over met nog meer remixes. Deze werd in de voorverkoop door Conzoom Records in een oplage van 100 verspreid. Ik vond het zelf teveel van het goede.

[bandcamp width=600 height=472 album=2338655003 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]