Nieuwe Android apps om productiever te worden, werk te vinden en slimmer te reizen

LinkedIn Job Search

LinkedIN heeft het zoeken naar een passende nieuwe werkgever losgekoppeld van de andere sociale netwerkfuncties die in de reguliere app zitten. Het resultaat: LinkedIN Job Search om met een app zoekopdrachten aan te maken en de resultaten te bekijken. Eerdere zoekopdrachten en functies waarop je hebt gesolliciteerd worden bewaard. Handig, als de IT afdeling van je huidige werkgever op afstand kan meekijken welke apps je hebt geïnstalleerd en vast ook wel bij de data op je ‘smartphone’ kan.

Helaas, zowel met mijn Galaxy Ace 3, als Nexus 6 of 7: Deze app is niet compatibel met uw apparaat.

OneNote

Als onderdeel van de Office 2013 suite heb ik tegenwoordig ook OneNote, het aanteken-programma van Microsoft. OneNote beschikt over gratis apps voor de pc, Mac, Windows Phone, iPhone, iPad en Android-apparaten. En u kunt uw notities openen op onenote.com. Inloggen op OneNote gaat met je Microsoft account. Die heb je toch al, als je met Office 2013 werkt.

Belangrijkste functies:

  • Notities en check lists maken en bijwerken.
  • Notities per notitieblok organiseren met secties, tags en pagina’s.
  • Synchronisatie via OneDrive.
  • Zoeken naar content
  • Met widgets in het beginscherm kunt u snel notities met afbeeldingen, audio en tekst maken zonder de app te openen. Uw meest recente notities rechtstreeks vanuit uw beginscherm openen met de OneNote Recent-widget.
  • Uw favoriete pagina, sectie of notitieblok toevoegen aan het beginscherm voor snelle toegang.

https://www.youtube.com/watch?v=c6BWO3b3YeE

Op zich werkt het prima. Opvallend vond ik zelf de constatering, dat wat ik in OneNote 2013 op de laptop het notebook Projects had genoemd, op mijn mobiel het standaard ‘My Notebook’ wordt genoemd. Antwoorden op veelgestelde vragen over OneNote voor Android staan op http://aka.ms/OnenoteAndroidFAQ.

Moovit

Moovit is een interactieve openbaar vervoer routeplanner die je de snelste en minst drukke route toont. Je kunt kiezen voor auto, bus, trein, tram en metro. Je wordt onderweg op de hoogte gehouden; ontvang en maak zelf meldingen over bijv. drukte en voorzieningen als Wifi en liften. Moovit maakt net als Waze gebruik van filemeldingen van de crowd, medegebruikers dus. Van de openbaar vervoerders worden dynamische verwachte aankomst- en vertrektijden gebruikt. Moovit verbetert en verandert de reiservaring, eerder op de plek van bestemming op een ontspannen manier!

https://www.youtube.com/watch?v=byZ-RGWzqQo

Parkmobile

Met Parkmobile kunt u slim parkeren en betalen in meer dan 130 steden in Nederland en België. Alleen met Parkmobile kunt u in zoveel steden betalen voor parkeren via uw mobiele telefoon. Overigens geldt dat alleen op openbare parkeerplaatsen. Parkeergarages en afgesloten terreinen moet je via een slagboom in- en uitrijden en geldt een ander tarief. In veel van de 130 steden bepaalt de parkeercontroleur aan de hand van uw kenteken of u geregistreerd staat en dus betaalt. In de steden Bergen op Zoom, Goes, Groningen, Nieuwegein, Noordwijk, Oldenzaal, Oss, Oud-Beijerland, Roosendaal en Uden controleert de parkeercontroleur aan de hand van uw Parkmobile Parkeerkaart of u betaald geparkeerd staat. Afhankelijk van de plaats kunnen nog aanvullende instructies gelden, zodat het niet enkel een verhaal van parkeren, knop indrukken om parkeeractie te starten, parkeeractie stoppen en weer wegrijden is. In Zwolle kunt u mobiel parkeren met Parkmobile op alle openbare parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Parkeercontroleurs zien aan de hand van uw kenteken of u betaald geparkeerd staat met Parkmobile. Het zonenummer dat u door dient te geven aan Parkmobile vindt u bovenaan de parkeermeter.
https://www.youtube.com/watch?v=7UOHwa8Myts
Nederlands TV Programma Kassa riep Parkmobile uit tot beste en voordeligste Parkeer App. T-Mobile klanten hebben nu nog wat extra voordelen.