Handsome Poets – 2015

      No Comments on Handsome Poets – 2015

handsome2015De originaliteitsprijs verdient de albumtitel van de opvolger van Sky On Fire (2012) van de Nederlandse pop band Handsome Poets niet. Zanger Tim van Esch, drummer Daniel Smit en toetsenist Nils Davidse die tegenwoordig de vaste kern van de groep vormen, brachten in de aanloop van het 6 maart uitgebrachte 3e studioalbum 2015 de single Stardust uit. Herkenbare harmony zang, vette drum- en toetsenarrangementen. Duidelijk de wil om om Dance (The Night is Over) te evenaren. Aan 2015 werd een jaar lang gesleuteld. Complimenten voor het up-tempo A Hero en het ingehouden So Near You.

Light Up The Sky met tenenkrommend Engelse zang en platitudes als “Light up the sky. Together we’ll make it alright.” Nils’ arpeggio’s lopen door in de volgende track, Lightning Love, dat dezelfde mankementen toont. “Brighten the darkest night…You make me feel alright…..Take me higher” blijft thematisch herhalen en textueel oppervlakkig. Forever Together hoort bij dit trio.

Rock slaat de klok in I Can’t Believe, een stevig en overtuigend nummer, rijp voor het festivalseizoen. Wildside heeft een achtergrondkoor aan boord. Mits live vol meegezongen kan dit ook op een concert goed uitpakken. High Line begint als samenzang aan Nils’ orgel, waar glijdt door richting een mix van synth- en gitaarpop. Met een iets steviger aanzet tip ik dit als 2e radiosingle. “Start reaching out to the high line” is zo’n oproep die je overal wel kwijt kunt. Het serieuze Embrace sluit fraai af, zowel de baslijn, zang – uitgezonderd de uitspraak – als rust in het mid-tempo liedje overtuigen. Het geheel is binnen 40 minuten voorbij.