Frozen Plasma – Dekadenz

frozenplasmadekadenzDe Duitse synth pop band Frozen Plasma heeft er alweer ruim een decennium opzitten. Na de volledige albums Artificial (2006), Monumentum (2009) en Live @ WGT 2012, diverse singles en EP”s kwam eind maart een nieuw album Dekadenz uit. In de aanloop werd met Crazy al een #1 positie in de alternatieve hitlijst van Duitsland bereikt. De typische, wat donkere sound van toetsenist Vasi Vallis en zanger Felix Marc met pulserende beats (de nieuwe single Age after Age, Foolish Dreams, Rain) knipogen naar de 80’s (Maniac, Faith over your Fear). Living on Video, de 90’s hit van Pakito werd ondergedompeld in Frozen Plasma, met teksten een stuk beter dan het origineel! Voor eigen rekening nam Vasi Vallis ook het mid-tempo Haunting Memories op. Over and Out is een traag voortslepende instrumental. Saving This Moment start als ballade achter de piano. Na anderhalve minuut volgen herkende Frozen Plasma beats and arpeggio’s. ” Hello, hello, it’s me against tomorrow” in het emotioneel geladen Crash. De naar de 80’s riekende Stare at the Moon en het vlotte Duitstalige Herz zijn ook prima liedjes. Een georchestreerde versie van Saving This Moment sluit dit nieuwe hoofdstuk van Frozen Plasma’s muzikale reis. Weer een lekkere nieuwe synthpop plaat!