Frans Lemmens – Nederland op zijn mooist

Reisfotograaf Frans Lemmens presenteert Nederland op zijn mooist in een gelijknamig fotoboek. Onze landschappen, bezigheden, economie en cultuur. Van schaatsers en festivalbezoekers tot de tewaterlating van een schip, de kwelders op Schiermonnikoog en de grachtenpanden in Amsterdam. 224 pagina’s plezier voor je ogen. Er is ook een Engelstalige versie. In beknopte bijschriften staat achtergrondinformatie en uitleg bij de foto’s. Prachtige platen van op een vuurtoren bij IJmuiden inbeukende golven, de kleurrijke, overdekte Markthal in Rotterdam is al opgenomen. Oude, markante kastelen als Kasteel de Haar in Haarzuilens en Het Loo in Apeldoorn naast moderne varianten als de woonkastelen bij Engelen. Strak uitgelijnde militaire begraafplaats in het Limburgse Margraten naast de bont uitgedoste carnavalsgangers in Maastricht. Nederland op zijn mooist verdient een plek in je boekenkast. Regelmatig inkijken, hoor!

Over de auteur

Na voltooiing van zijn studie aan de Nyenrode Business University werkte Frans Lemmens jarenlang als logisitiek expert in voedselhulpprogramma’s in Afrika en reisde hij als reisleider de wereld rond. Fotografie was altijd al zijn passie en in 1986 besloot Lemmens documentair fotograaf te worde, waarbij hij zich toeleggen op reizen en cultuur. Diverse fotoboeken werden met prijzen en andere waardering door vakgenoten overladen.