Concertverslag Praise United Zwolle 2015 – Vier het Leven!

Martin Brand Praise United Zwolle Vier het Leven 003Meer dan 190 koorleden uit tientallen kerken uit Zwolle en omgeving hebben de afgelopen maand geoefend als projectkoor Praise United Zwolle om met Martin Brand op 2e Paasdag met een uitverkochte Koningskerk in Zwolle-Zuid het Leven te vieren. 2 jaar geleden traden 250 mensen met Martin Brand en zijn band op voor 1.400 man publiek in de WRZV hallen. De schaal was anders, het podium niet minder vol en de verhouding vrouwen / mannen nog altijd 80/20. Brand begon de avond met een preek en beloofde zijn gehoor dat de toespraak nu geweest was. Er zouden nog vele preekjes en getuigenissen volgen, niet zo handig voor het vasthouden van momentum en de vaart. Zeker als je gekscherend liever een swingende black gospel church dan EO’s Nederland Zingt nastreeft (bij de start van Jesus Dropped all the Charges).

Martin Brand Praise United Zwolle Vier het Leven 002Talitha Nawijn en Martin Brand zelf als solisten, het koor met ditmaal 2 van “onze” gemeenteleden zong vol inzet en enthousiasme in bekende Opwekkingsliederen als Laat het feest zijn in de huizen en Zegekroon, alsook in Engelse nummerrs als I Am Free (van de Newsboys), Revelation Song (Kari Jobe) en Lord, I Believe In You (van Crystal Lewis). Talitha sterk in Zullen we ruilen. Toen onder de koorleden iemand flauw valt, terwijl de collecte voor Operatie Mobilisatie opgehaald moest worden, werd een jazzy versie van Amazing Grace als opvulling ingezet.

Tja, en dan is het na een start om 19.30u na 21u en de pauze duurt en duurt. Ik moest zelf dinsdagmorgen voor 2 dagen naar Tilburg en vond het na 21.30u welletjes om m’n bed in Balkbrug te gaan opzoeken. De tweede helft stond nog altijd niet op starten. Voor mijn doen ongewoon dus een half concert meegemaakt.

Volgens welingelichte kringen was U zij de glorie het slotlied, en viel er niemand flauw tijdens de rest van het concert, dat tot 22.45u duurde. Meer foto’s vind je op de Facebook pagina van AT-Music.