10e IJsselloop in Deventer goed voor PR

Lieske Klazien en Henk-Jan bij Boreelkazerne voor IJsselloop 2015Sinterklaasavond 2014 was ik er al bij om me in te schrijven voor de 10e editie van de IJsselloop, het hardloopevenement in Deventer, dat in de Koekstad al een 5e plek heeft veroverd na publiekstrekkers als de Boekenmarkt in augustus, Deventer op Stelten en het Dickens festijn in december. Het parcours was omgelegd. De start ditmaal naast Roto Smeets Deventer, de voormalige Nederlandse Diepdrukindustrie (NDI) aan de Industrieweg. Vader en grootvader hadden hun emplooi bij deze drukkerij. Over de Meester de Boerlaan en Kazernestraat deze keer over de hoofdrijbaan van de Wilhelminabrug naar de Worp. Door het park naar de spoorbrug en door over de dijk langs de IJssel. Dan linksaf naar Kwekerij Hartink voor de 180 graden draai en gang terug over het Zwarte Pad naar de Worp.

Dan Achter de Hoven om via het fietspad de spoorbrug te nemen. Aan de overzijde rechtsaf, Noordenbergsingel naar de Kapjeswelle voor de finish op de Welle.


Henk-Jan in startvak E IJsselloop 2015 Industrieweg DeventerWat viel er te verdedigen? Met Lieske en Klazien was ik ditmaal verstoken van concurrentie van Niels Zondag (hij heeft vorige week de Marathon van Rotterdam gelopen en niet getraind voor 10km). Henk-Jan na finish op IJsselloop 2015 Kapjeswelle DeventerMijn eigen PR op de IJsselloop van 2013 stond op 55:34. In december 2014 had ik mijn 10km PR op de Brink tot Brinkloop aangescherpt tot 53:06.

In 2014 liep ik met Klazien de 10 Engelse Mijl. Deze afstand was nu ingeruild voor de halve marathon. Die waag ik nog niet. Leuk blijven de aanmoedigingen op naam (voornaam staat op het startnummer) en de massale publiek langs de hele route. Prima loopweer, prachtige zon na een kille, grijze start vanochtend. Hieronder de uitslagen van deze jubileum editie:

Startnummer Naam Club/Plaats/Land Categorie UItslag
11036 Henk-Jan van der Klis Balkbrug 10 km Dijkenloop 51:57
11425 Lieske van der Klis Saxion/ Academie Mens en Arbeid 3 10 km Dijkenloop 1:01:10
10754 Klazien van der Klis-Visscher Balkbrug 10 km Dijkenloop 57:36