Kevin Max – Broken Temples

kevinmaxbrokentemplesKevin Max was na een aantal jaren kortstondig de vocalist bij Audio Adrenaline. In 2014 vertrok Max om plaats te maken voor Josh Engler (Abandon) en kondigde zijn 10e soloalbum aan. Dit werd met crowd funding via Pledgemusic gefinancierd. In de aanloop naar de releasedatum van 10 maart 2015 werd in 2014 al de single Infinite uitgebracht en streamde New Release Tuesday een week lang het album Broken Temples. De eerste luisterbeurten lieten al een heel toegankelijk popalbum horen. Thematisch wordt de menselijke ziel bezongen die zoekend is tussen gebrokenheid, misleiding, onbeheersbare liefde en hoop op het onmogelijke. Niemand is volmaakt, de Bijbel vergelijkt ons met een gebroken vaas, maar ook een tempel van Gods Heilige Geest. Zodoende Broken Temples. De liedjes kwamen tot stand achter de piano en een oud Casio toetsenbord. Hulp van Derek Webb, Rachael Lampa, Anthem Lights en OneRepublic helpen. Producers Rob Hawkins en Josh Silverberg leverden prima werk af. Opener Good Kings Highway is wave pop om je koude nachten te verwarmen. Pop in Newsboys stijl is Light Me Up, waarbij ook een lyric video werd uitgebracht. Op de Deluxe versie van het album krijg je deze video gratis meegeleverd.

Puntige poprock is Just As I Am, waarin de genoemde Casio wedijvert met gitaren. Clear over het in stilte luisteren naar de heldere stem van God en het zodoende leren waakzaam te zijn Hem te horen, is eveneens wave. Newsboys hadden ook When We Were Young geschreven kunnen hebben, zij het dat de productie minder bombastisch is. Onderkoelde synth pop en bij vlagen vocalen als U2‘s Bono in Original of the Species in That Was Then and This Is Now. Mid-tempo stadium rock vervolg in White Horse. Derek Webb maakte 2 mixen, voor Another Big Mistake en Going Clear, originelen staan niet op het album. Wat meer electronica en samples hier. De meezing gospelsong Infinite over Gods oneindige liefde besluit het reguliere album.

Op de Deluxe versie staat dan nog de bluesrocker Lay Down Your Weapons My Friend, de activistische rocksong Freak Flag en de al genoemde lyric video van Inifinite. Broken Temples biedt constante kwaliteit en voldoende afwisseling om nog vaak gedraaid te worden. De investering was het meer dan waard!