Britt Nicole – The Remixes

      2 Comments on Britt Nicole – The Remixes

brittnicoleremixesBritt Nicole is druk met de opnames voor haar volgende studioalbum die deze herfst moet verschijnen. Als tussendoortje is The Remixes uitgebracht met bewerkingen van de hits van haar 3 voorgaande albums. Opener Ready Or Not met Lecrae was origineel een sterke track. De bewerking door Family Force 5‘s Soul Glow Activatur brengt extra dubstep en spacy geluiden kan ermee door.

De Neon Feather remix van The Lost Get Found heeft sterke EDM in het refrein en genoeg openheid in de verzen om de mid-tempo track niet geheel onder te dompelen in electronica. Capital Kings voegt een vettere drumpartij en wat dubstep toe aan het al dansbare Amazing Life. De ballad Like a Star is door MyKidBrother met voice samples opgepimpt, maar niet ten goede. Dezelfde mixer heeft op Holiday een spannender new R&B werkje afgeleverd.

De Pro_Fitt remix van All This Time is catchy, lekker om op te wandelen, hetzelfde geldt voor de Soul Glow Activatur mix van Walk On The Water. Een gooi naar de meer Europese vocal trance aanpak is op Set The World On Fire van Neon Feather te vinden. Smeriger is Glow‘s versie van JSapp, teveel samples. Van Gold zijn opvallend genoeg 2 minder geslaagde remixes te vinden: een vlakke versie van Lark en Jason Nevins Rhythmic Remix die de pitch een eind heeft opgeschroefd. Zo sloop je een hit single, waarvan op de Deluxe editie van het Gold album uit 2013 al meegeleverd werden, zoals de Wideboys versie. De Horizon remix van The Sun Is Rising is met bijna 5 minuten de langste track op The Remixes, niet de beste. Britt’s stem klinkt onnatuurlijk op dit net te hoge tempo. Een dozijn krachtige remixes afleveren blijft een krachttour. Mocht je toch niet plichtsgetrouw het hele album willen aanschaffen, mag je van mij aan cherry picking doen.