Sleeperstar – Lost Machines

      No Comments on Sleeperstar – Lost Machines

LostmachinesLost Machines, mijn eerste kennismaking met de in 2008 opgerichte rockband Sleeperstar uit Dallas geeft me een gevoel van herkenning. Opener Apocalypse kan zo op een Switchfoot album. “Extreme belief will make you a stranger
To all the men and kings and their styles. You make the world and set it on fire..” Samuarai en Lost Without You klinken als versneld afgedraaide Paper Route tracks. Zelf noemen ze het U2-meets-Third Eye Blind gitaarwerk. Rocksongs met een hoge plakfactor, zoals bands als Manic Drive, MuteMath en The Fray die maken. Chris Pearson (zang, piano, gitaar), Nick Box (gitaar), Jake Lester (piano), Geoff Ashcraft (basgitaar) en Shaun Menary (drums) verstaan hun vak, de muzikale ouders worden nadrukkelijk bedankt. “Who we are is what we write about. We stand on hope, faith, and love, and the strongest being love.”

Fool houdt het tempo hoog; intensiteit èn gedegen productie van Dustin Burnett (Newsboys, Rush of Fools, Christy Nockels, Jimmy Needham, Laura Story, Me in Motion) in de title track en Always the One. Als balans een piano ballad met hoge – aan Coldplay’s Chris Martin refererende – zang: Details. Restart als opvallende doorsnee rechttoe-rechtaan rock. Uitgesponnen U2-esque wave rock in When I Was A Boy leidt alweer naar de laatste liedjes: het mid-tempo, fraai opgebouwde Forget You Now (zo zou je Third Day vaker willen horen!) en Live Forever met nog eenmaal falset en Paper Route-like drumspel. Lost Machines verdient je luisterend oor!