Opmerkelijke nieuwe Android apps

      No Comments on Opmerkelijke nieuwe Android apps
Blinq

Indruk maken met kennis van de laatste updates, foto’s en video’s van degene met wie je nu spreekt, een chat hebt of gaat vergaderen. De gratis Blinq app legt een informatielaag over de populaire messaging apps heen met profielinformatie over de contactpersoon. Bronnen zijn Facebook, Twitter, LinkedIN en Instagram. Helaas bleek de app niet compatible met mijn eigen Samsung. De introductie is grappig. Hieronder één van de episodes die de makers op Youtube hebben gezet.

https://www.youtube.com/watch?v=rKa_I9mrq98

Clean Master

Bij het deïnstalleren van applicaties worden niet noodzakelijkerwijs alle bijbehorende programma’s en gegevensbestanden verwijderd. Dat ken je van de Windows computers, maar ook als je eens in de folderstructuur van je Android bladert. Daar is Clean Master Phone Boost voor gemaakt. Een digitale bezem door je mobiel om (intern / extern) geheugen vrij te maken van overbodige rommel.

Guitar Tuner Free

Ja, je kunt je gitaar of ander instrument stemmen met Guitar Tuner Free. Er is ook een ingebouwde metronoom en ruisonderdrukker om in een lawaaiige omgeving je instrument te stemmen. Tenslotte biedt de app mogelijkheden om spelenderwijs gitaarakkoorden onder de knie of hand te krijgen.
https://www.youtube.com/watch?v=JzpVGEzcvC8

IFTTT is IF geworden en krijgt DO knoppen

De makers van If This Then That (IFTTT) hebben de app naam ingekort tot IF. Functioneel zijn er geen wijzigingen. Nieuw is een aparte Do Button, Do Camera en Do Notes. De Do button laat je het doe-deel uit de scripts verrichten, zoals de verlichting aanpassen, camera opstarten of een bestand opslaan naar Dropbox. Je kunt de knop als widget op je homescreen plaatsen. Voor scripts die iets met je camera doen, is er de Do Camera. En Do Notes slaat je aantekeningen op in bijvoorbeeld Evernote, Dropbox of Drive.

De Bibliotheek

Sinds 21 januari 2014 leent De Bibliotheek ruim 5.000 e-books uitlenen als gratis dienst aan leden. Daarbij hoort een Android app, dat als mobile reader dienstdoet. Om ervan gebruik te kunnen maken moet je een webaccount aanmaken bij de Bibliotheek met het pasnummer en PIN-code van je reguliere bibliotheek lidmaatschap. Met een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord, desgewenst is inloggen via bijvoorbeeld LinkedIN, Google, Facebook of Twitter ook mogelijk, kun je de credentials ook in de app gebruiken. Een e-book dat je op de website of in de app wilt lenen, wordt gedurende 3 weken beschikbaar gesteld op je mobiel, of – als je dat wilt – op een Adobe DRM enabled e-reader of op het web. Mocht je het boek dan nog niet uit hebben, kun je het opnieuw lenen. Verlengen op de traditionele manier zit er nog niet in.
https://www.youtube.com/watch?v=oKhBjVuEruQ
De 5.000+ titels in allerhande genres zijn wat meer gedateerd. Voor het lenen van e-book versies van recente titels is een uitbreiding van het lidmaatschap met €20 vereist. Dan kun je 18 e-books lezen die als ‘recent’ in de catalogus staan.