Above & Beyond – We Are All We need

abovebeyondwaawnHet Britse vocal trance trio Above & Beyond heeft met We Are All We Need een 4e conceptalbum afgeleverd. Jono Grant, Tony McGuinness, and Paavo Siljamäki vonden weer diverse vocalisten om de opvolger van Group Therapy in te kleuren.

Aangestoken door het titelnummer met Zoë Johnston (zong eerder ook bij Delerium en Faithless) dat als 3e single na Sticky Fingers (mei), Blue Sky Action (juli) in oktober in de aanloop naar de album release werd gelanceerd. Gevoelige, breekbare zang, zeg maar sip, in de coupletten afgewisseld met mid-tempo trance synthesizerpartijen. In het naar eind jaren 90’s dance riekende Peace of Mind is Zoë Johnston terug. Verder zingt ze op Fly To New York en het mooi uitgewerkte trance nummer Save Me (and I’ll save you). Ook de afsluiter Treasure neemt ze voor haar rekening.

Alex Vargas (Vagabond) zingt in Blue Sky ActionSticky Fingers en met falset in All Over The World. Later is hij nog terug in het chillstep Making Plans en Sink The Lighthouse. De afwisseling van vrouwen- en mannenstemmen doen het goed. De zon schijnt weer! De gevoelig zingende Gemma Hayes is te gast op Counting Down the Days. Toegankelijke trance in OceanLab stijl. Lekker voortglijdende muziek voor in de auto of onder het werk. Korte zinnen kenmerken de teksten op We Are All We Need. Sprekend over OceanLab, Justine Suissa is te horen op Little Something.

Instrumentale trance tracks zijn er ook, overigens keurig beperkt tot zo’n 4-5 minuten: Hello, Out of Time en Excuses. Lekkere plaat om naar te (blijven) luisteren.