Sociaal adresboek en/of eenvoudiger adresboek en kiezer voor Android gezocht

Na eerdere testrondes van Android apps voor een snellere afhandeling van zoekopdrachten naar een contactpersoon uit de ruim 2.000 in mijn adresboek en het kiezen van een telefoonnummer, het liefst met inbegrip van social network gegevens, blijf ik verder zoeken.

Humin

De lancering in december 2014 van Humin als sociaal adresboek trok mijn aandacht. Op diverse manieren kunnen zoeken, geografische relevantie, plus intelligentie als het omgaan met favoriete contactpersonen of herkennen met wie je onlangs of binnenkort hebt afgesproken, klinken goed. Helaas was de Android app niet compatibel met mijn Galaxy Ace 3. Zelf testen zit er nog niet in.

Simpler Contacten en Kiezer

Vervolgens trof ik Simpler Contacten en Kiezer. De app wil duplicaten (dubbel emailadres of telefoonnummer) in je adresboek samenvoegen, heeft backup voorzieningen, geïntegreerd met je Dropbox, Google Drive of email. Zoeken gaat inderdaad supersnel. Zoekresultaten verschijnen al onder het typen. Je kunt ook via T9 op naam of nummer zoeken. Een keer tikken is voldoende om je favoriete contacten te bellen.

Tot zover het goede nieuws. De applicatie crasht regelmatig. Zoekresultaten worden als laag over gewone lijstvermeldingen gepresenteerd. Slordig en niet werkbaar.

CallApp – Caller ID & Block

De derde uitgeprobeerde applicatie is CallApp Caller ID & Block. De app gebruikt bronnen als Facebook, Google+, Gmail, Twitter, Instagram en LinkedIN om verjaardagen, foto’s van contactpersonen te tonen. Uit je agenda, berichtenhistorie worden oproepen, sms-berichten geïntegreerd. Adressen kunnen op een kaart bekeken worden en Yelp recensies getoond.

CallApp Contacts wil graag toegang tot je Facebook openbaar profiel, vriendenlijst, emailadres, aangepaste vriendenlijsten, berichten, nieuwoverzichten, evenementen, verjaardagen, check-ins, vind-ik-leuks, chat statuswaarden, foto’s, status updates, websites en arbeidsverleden van je vrienden. Overigens worden verjaardagen en foto’s alleen toegevoegd aan de App-database, als je vrienden zich ook bij CallApp aanmelden. Autorisatie voor Instagram, LinkedIN en Twitter verloopt via een webpagina. Gmail/Google+ en Facebook vindt in-app plaats.

Zoeken van contacten in mijn grote verzameling gaat vlot. Foto’s ogen goed. Voorlopig is CallApp een blijver.