Newworldson – All The Way (Live)

newworldsonallthewayZowel degene die in mei 2014 één van de concerten van de Canadese band Newworldson live heeft gezien, als de mensen die willen horen hoe de band in de nieuwe bezetting klinkt, zullen plezier hebben aan All The Way (Live). Zanger/toetsenist Joel Parisien is met drummer Mark Rogers als enige over van de oorspronkelijke line-up. De nieuwe inbreng bestaat uit bassist op leeftijd John Irvine, de eveneens grijze gitarist Leroy Emmanuel (Marvin Gaye, Smokey Robinson) en Dave Watson & Darryl Dixon a.k.a. Chops Horns (Alicia Keys, The Police).

Op het live album trekken de bekende tracks als Do You Believe in Love, Son of Man en Old Time Religion in rap tempo voorbij. Wellicht minder bekend is Faith is the Final Frontier. Dan weer een serie krakers: There Is a Way, 5,6,7,8, Shake Holy Spirit en het uitgesponnen Salvation Station, inclusief solo’s van de muzikanten en beurtzang met publiek. Meer interactie is er in het funky 99 and 1 2, dat ruim 10 minuten aanhoudt. Een zwoele versie van People Get Ready, CNN Blues en opnieuw een orgeltje in Europa. Oude gospel en de zin om er anno 2014 mee het podium te bestormen brengt je naar de afsluiter Get Right Church. Veel te snel voorbij.