IJsbeeldenfestival Zwolle 2014-15: World in Motion

ijsbeelden-festival14-15Tot en met 25 januari 2015 kun je in de NS Loods aan de Hanzelaan in Zwolle bijzondere voer-, vlieg- en vaartuigen als ijssculpturen zien. De organisatie van het IJsbeeldenfestival heeft na jaren op het Rodetorenplein de nieuwe locatie direct achter het NS station Zwolle betrokken. Een complex van 6.500 m² met daarin meer dan 40 opzienbarende voertuigen, vaartuigen en vliegtuigen. Daarnaast kunnen jong en oud op tal van plekken en podia genieten in het event plaza van shows, kermisattracties, springkussens, bioscoopfilmpjes en meer.

Vorig jaar waren we op Nieuwjaarsdag te gast en ging alles vlot. Gisteren was het IJsbeeldenfestival gesloten en dus gingen we vandaag….met heel veel anderen. We hebben 70 minuten in de rij gestaan om 15-25 minuten in de kou te kunnen fotograferen en de sculpturen te herkennen uit films en geschiedenis.

Het blijft mooi, ook rond dit thema hoe vliegtuigen, Space Shuttle, racewagens, een Londense bus of een zinkende Titanic zijn uitgewerkt. Fraai ook zeker de hond Laika in zijn ruimtepak, de trein en de Ford, de vrouw met fiets of de kamer van Leonardo da Vinci. Michiel de Ruyter is er met zijn Zeven Provincieën, maar ook de zeppelin Hindenburg boven New York en de USS Arizona in slag op zee. Een astronaut met maanlander en – auto, voertuigen uit Cars, Star Wars en Frozen. Je kunt weglopen voor de wachtrij of deze gewoon op de koop toe nemen. Het festival blijft de moeite waard.

In plaats van het Event Plaza – de kinderen zijn te oud geworden voor tekenfilms, LEGO bakken en draaimolens – hebben we bij Bodrum Place op het Lübeckplein lekker een bakkie gedaan. Wel zo goedkoop en relaxed 🙂