Electric Youth – Inner World

electricyouth_innerworldHet Canadese duo Bronwyn Griffin en Austin Garrick debuteerde in 2011 als Electric Youth met A Real Hero, dat in de soundtrack van Drive werd opgenomen. Het tweetal ontmoette elkaar in de 6th grade op school en werd enkele jaren een officieel koppeltje en startten in 2009 hun band. Enkele losse singles en eersten concerten volgden. Nu is er een volledig album, Inner World. Dromerige synth pop vol nostalgie en optimisme. Goed uitgebalanceerde radiovriendelijke liedjes als Runaway (ook als single uitgebracht). We Are The Youth (“we love to sing”) en Innocence hebben eenzelfde opbouw. Room8 is te gast op Without You. Hoewel geënt op de 80’s klinkt de muziek toch tijdloos. De cover van John McGlynn‘s (Anúna)  If All She Has Is You is wel op synthesizer, niet piano uitgevoerd.

In het stramien van de eerdere up-tempo tracks gaan The Best Thing en Another Story door. Een net wat ander drum machine pattern heeft Tomorrow. Het soundscape She’s Sleeping is een tussenspel, voordat de Franse act College aanschuift voor het al genoemde A Real Hero en de Outro.

De deluxe versie heeft 3 bonus tracks: het fris en fruitige Get Along, het wat langzamere Modern Fears en het opnieuw vlottere Final Girl. Echt muziek voor onder het werken of autorijden. Onschuldig, zonder al te spetterende arrangementen, instrumentatie of experimenten.

De band komt in februari / maart naar Europa om te touren.