Charlie Peacock – Lie Down in the Grass 30th Anniversary Deluxe Edition

charliepeacock30Toen Charlie Peacock (1956) in pak met zijn muzikale vrienden Jimmy Abegg (speelt tegenwoordig bij Steve Taylor & The Perfect Foil) en zanger Vince Ebo (pleegde in 1993 zelfmoord) na de release van Lie Down in the Grass (1984) vier jaar later op het Flevo Festival kwamen optreden, was ik verkocht. De creativiteit, de frisse aanpak van CCM bracht daarna nog de West Coast Diaries en – eenmaal gevestigd als artiest – nog diverse studioalbums. Tegenwoordig is producer, zanger en muzikant Charlie Peacock naast mentor zelf actief in de jazz.

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van het doorbraakalbum is de Lie Down in the Grass 30th Anniversary Deluxe Edition uitgebracht met niet alleen tijdloze nummers als It’s Gone, It’s Over, Till You Caught My Eye en Turned On an Attitude en Whole Lot Different / Whole Lot The Same, dat ik bij het gaan studeren in Groningen in 1989 als lijflied had. Op een recente blog legt Peacock zelf de totstandkoming van de muziek en de inspiratiebronnen uit. Leuk om weer na te lezen. De Deluxe versie van de heruitgave bevat naast alle originele liedjes een paar additionele niet eerder uitgebrachte tracks. Young in Heart, dat wel wat heeft van It’s Gone, It’s Over. Puntige wave met zowel een drummachine, sax en een catchy refrein. Verder het dansbare Love Doesn’t Get Better met een lekkere baslijn. Van het titelnummer zijn zowel de A&M Records versie, Island Records (elke platenmaatschappij één licht afwijkende gemixte versie destijds), de 2014 mix van Richie Biggs (Chris Cornell, The Civil Wars, The Lone Bellow) als een duet-versie met Bourgeois Tagg opgenomen.

De 2014 mix van Love Doesn’t Get Better heeft opnieuw geprogrammeerde drumtracks en wat relaxter overkomende zang. Verder vind je nog 3 2014 mixen, van My Marguerite, Guilty en Young in Heart. Mocht je de 1984 versie niet meer hebben – noch het oorspronkelijke 1984 album, noch de heruitgave zijn op Spotify te vinden, in tegenstelling tot de op het Flevo Festival gemaakte akoestische optreden van het Charlie Peacock trio, is $9,99 een vriendenprijs!